Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Június 24. 15:14, hétfő | Helyi
Forrás: Szombat Mihály sajtóreferens, Boxing Gym Vásárhely

Minszk, Helvécia, Földeák

Minszk, Helvécia, Földeák

Három településre figyelt a hétvégén a vásárhelyi ökölvívóvilág – Itt voltak érdekeltek a Boxing Gym Vásárhely versenyzői.

Szombaton kezdődtek a minszki Európa Játékok ökölvívóversenyei, ahol vásárhelyi érdekeltség miatt is izgulhattunk, a magyar csapatnak, a Boxing Gym Vásárhely sportolója, Kovács Pál révén.

A napot magyar részről Kovács zárta, aki a 81 kilósok nyolcaddöntőjében a francia Gaetan Ntambwe ellen lépett szorítóba és végig nagyon bátran bokszolt esélyesebbnek tartott riválisa ellen.

Kovács az első menettől az utolsóig ment előre, ahogy csak bírt, ám ahogy egyre inkább elfáradt, úgy ütött egyre kevesebbet és kapott egyre többet francia ellenfelétől, aki végül egyhangú pontozással győzött a meccsen.

"Az volt a terv, hogy irányítok, megyek előre. Nem éreztem, hogy erősebb lett volna nálam, de jól mozgott el, nehéz volt eltalálni. Nem örülök a vereségnek, de megyek tovább előre" - összegezte a verseny tanulságait univerzális életfilozófiájának szendvicsébe foglalva Kovács Pál.

A Boxing Gym Vásárhely második híre a hétvégéről már örömteli. Falunap volt ugyanis Földeákon. A földeáki önkormányzat pedig elismerő oklevéllel tüntette ki a számos magyar és nemzetközi versenyen szép eredményt elért Kovács Laura Fanni ökölvívót és kick-box versenyzőt.

A harmadik hétvégi hír pedig még jobb. A V. Gönczi Róbert Emlékversenyen jártak szombaton a vásárhelyi egyesület fiatal reménységei, mondta Tóth Zsolt vezetőedző.

Bogár Gergő bemutató mérkőzésen szerepelt, ahol eredményt ugyan nem hirdettek, de a vásárhelyi fiatal remekül küzdött, bizonyította rátermettségét a nagyszerű, rutinszerző mérkőzésen.

Tóth Niki edzőmérkőzéseken lépett szorítóba, váltott meccseken, három ellenfél ellen, szintén elsősorban rutinszerző mérkőzéseken.

Balogh Patrik hozta az edzéseken már nála megtapasztalt, könnyed, laza, mégis kemény stílusát, bemutató mérkőzésen szerepelt, mely szintén kiváló tapasztalatszerzés volt, de kiemelendő, hogy a harmadik menetben egy bal horoggal padlóra küldte ellenfelét.

Kovács Krisztián szuper nehézsúlyú mérkőzésen állt a kötelek közé rutinos fővárosi, a Géri Tamás Városgazda SC-ben bokszoló ellenfelével, ahol végig dominálva, rengeteg súlyos ütést cserélve, végül egyhangú, 5:0-ás pontozással a Boxing Gym Vásárhely sportolója győzött.

fotók: BGV, Kovács Fanniról készül fotók forrása: Makó Híradó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.