Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Augusztus 10. 11:27, hétfő | PR

Milyen állás vár Dunaújvárosban?

Milyen állás vár Dunaújvárosban?

Dunaújváros relatív közelsége Budapesthez és kényelmes mérete számtalan lehetőséget rejt magában, de milyen állások várnak Dunaújvárosban? Kicsit utána néztünk, hogy miből lehet itt megélni.

Dunaújváros az ország egyik legfiatalabb települése, alig 70 éves. Eredetileg huszonötezer lakosra tervezték 1949-ben és az ország vas és acél központjának szánták. A város gyorsan kinőtte az eredetileg tervezett méretet és a számtalan munkalehetőséggel nyüzsgő nagyvárossá vált. Lakosainak száma már a hetvenes évek közepére elérte az ötvenezret, és ezért a kilencvenes évektől a megyei jogú városok sorába lépett. Ma már egyetem is működik a városban. A Dunaújvárosi Egyetem elsősorban IT, üzleti és mérnöki diplomákra szakosodott, de mérnök tanári diplomát is kínálnak.

Milyen állások vannak Dunaújvárosban?

Az egykori Sztálinváros a viharos történelmi változások ellenére megmaradt az ország egyik fontos ipari városának. Emiatt állást Dunaújvárosban elsősorban ipari területen lehet találni. Vannak nagyobb, sok éve itt működő gyárak, mint például a dél-koreai Hankook gyár, de számtalan kisebb-nagyobb gyár található itt, ahová szinte folyamatos a munkaerő felvétel.

Az ipar mellett az egyetem is számtalan munkalehetőséget kínál, ahol humán végzettséggel el lehet helyezkedni.

Hogyan keress állást?

Az aktuális és sürgősen betöltendő munkalehetőségekről mindig friss információt találsz az állásportálokon, ezért érdemes regisztrálni. A legtöbb portálon szűrőt tudsz beállítani azokra a munkaadókra, akik egy adott városban hirdetnek álláslehetőséget a számodra szóba jöhető területeken. Ezt mindenképpen érdemes beállítani, hogy automatikusan kapj friss tájékoztatást a meghirdetett pozíciókról.

A proaktív hozzáállás mindig meghozza az eredményét, ezért érdemes nem csupán azokra az állásokra fókuszálni, amit a cégek állásportálokon hirdetnek meg, hanem felkeresni azokat a cégeket, ahol szívesen dolgoznál és jelentkezni az adatbázisukba. Ha éppen nincs is aktuális állásajánlat, a cégek a következő nyitott pozíció betöltésénél szívesen fordulnak a meglévő adatbázisuk felé, mivel a hirdetési költségek igen magasak is lehetnek. A fele csatát megnyerted, ha az önéletrajzod már a fiókban pihen.

A kapcsolati hálót hagytuk utoljára, de talán ez a legfontosabb, hiszen statisztikák szerint az állások jó részét meg sem hirdetik a cégek, hanem saját ismeretségükön keresztül keresnek új munkatársakat. Ez a tétel pozíciótól függetlenül igaz, így mindegy, hogy szakmunkát keresel vagy irodában helyezkednél el, a kapcsolati hálód lesz a legértékesebb eszközöd a munkakeresésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat