Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. December 09. 09:04, hétfő | Helyi
Forrás: Fődi Brigitta elnök Mosolykommandó Alapítvány - Bohócdoktorok

Mikuláscsokit osztottak a mosolydoktorok

Mikuláscsokit osztottak a mosolydoktorok

A Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány Mosolydoktor Szolgálata egész évben segíti a kórházi gyógyító munkát.

Ezúttal Mikulás alkalmából látogattak el a Szegedi Gyermekklinika osztályaira, hogy azoknak a gyerekeknek vigyenek ajándékot, akiknek a kórtermekben kell, hogy töltsék a Mikulást.

Az alapítvány több éve szervezi a Mikulás Csokiosztó akcióját, amelynek keretében 200 darab finomságot osztottak szét a folyosón, és kórtermekben. A Mosolykommandó az akciót cégek, magánszemélyek, és az adó 1%-os felajánlásokból működteti, amely az elmúlt 5 évben az egyik legsikeresebb dél-alföldi karitatív megmozdulások közé nőtte ki magát.

A Mosolykommandó Alapítvány önkéntesei, Szemenyei Dorka, és Csatai Gergő Guinness rekorder lufizsonglőr, már évek óta járják a gyermekkórházakat, hogy beteg, sérült gyermekek számára a sokszorkínokat jelentő betegségeket, a sokszor állandó fájdalmakat jelentő kezeléseket felváltsák élményekre, nevetésre, vidámságra, ezáltal terelve a piciket a gyógyulás felé. A mikuláscsokik mellé rögtönzött lufihajtogatással, és bűvésztrükkökkel is készültek a piros orrban érkező Mikulások, akiket több kórteremből el sem akartak engedni a kacagó kisbetegek.

Az alapítvány ezúton is szeretné megköszönni a támogatóiknak az egész évben nyújtott segítséget. Jövőre 1%-ot is tudnak már fogadni, és szívesen fogadják az adózók ilyen formában nyújtott támogatását is. Fényképes beszámolók a vizitekről a hivatalos oldalaik egyikén: a www.bohocdoktor.hu, vagy a www.facebook.com/mosolydoktorok oldalakon érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak