Városlista
2019. december 13, péntek - Luca

Hírek

2019. Október 24. 11:27, csütörtök | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Miklós Péter: Ötvenhat hősei példát adtak szabadságszeretetből

Miklós Péter: Ötvenhat hősei példát adtak szabadságszeretetből

Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum igazgatója és az Emlékpont intézményvezetője Maroslele önkormányzata és a település általános iskolája közös október 23-i megemlékezésén mondott ünnepi beszédet.

Miklós Péter történész, a Tornyai János Múzeum igazgatója és az Emlékpont intézményvezetője Maroslele Község Önkormányzata és a Maroslelei Általános Iskola közös október 23-i megemlékezésén mondott ünnepi beszédet.

„Ötvenhat hősei példát adtak szabadságszeretetből, önfeláldozásból és felelősségvállalásból. Ezzel szolgáltatnak útmutató gyanánt a következő nemzedékek számára” – hangsúlyozta a múzeumigazgató, aki beszédében az 1956-os forradalom és szabadságharc helyi – Makó környéki és maroslelei – pillanatait is fölelevenítette.


Fotók: Kormos Tamás / Rádió 7

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 11. 16:30, szerda | Helyi

Különleges külsejű kocsi érkezett a Gyermekvasútra

Szerdán délelőtt megérkezett a hűvösvölgyi járműtelepre a Gyermekvasút frissen felújított, egyedi festésű személykocsija.

2019. December 11. 10:07, szerda | Helyi

Átívelések városok, múzeumok, századok és művészek között

Átívelés címmel, két szabadkai alkotó életművét bemutató kiállítás nyílt a Szabadkai Városi Múzeum és a Tornyai János Múzeum közös szervezésében az Alföldi Galériában.

2019. December 10. 16:39, kedd | Helyi

Illegális migránsok Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

2019. December 10. 16:33, kedd | Helyi

Mézeskalács Workshop a Helyi-Ségben

Profik avatják be a mézeskalács készítés fortélyaiba a Mézeskalács Workshop-on 2019. december 11-én, szerdán 14-18 óráig a Csongrád Megyei Kormányhivatal, szegedi Helyi-Ség kézműves termékek boltjában az érdeklődőket.