Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Február 12. 07:59, vasárnap | Sport
Forrás: mno.hu

Mesternégyes a ringben

Mesternégyes a ringben

Négyből kettő – ez a magyar mérleg az 56. Bocskai István ökölvívó-emlékverseny után, hiszen döntőseink közül Bacskai Balázs és Darmos József aranyéremmel távozhatott Debrecenből. Előbbi sorozatban negyedszer.

Telt ház, jó hangulat az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban, no meg négy magyar bokszoló, aki a végső sikerért szállt harcba az 56. Bocskai István nemzetközi emlékversenyen – szombaton délután-este Debrecenben érdemes volt sportélményekben „fürdeni”. A 49 kilós Ungvári Istvánnak annyiban kevésbé, hogy viszonylag simán kikapott a dél-koreai Sin Dzsong Huntól. Hajdúsámsoni edzője, Máté Attila szerint többek között azért, mert jobb kézzel nem nagyon ütött. Úgy viszont nehéz…

Váltósúlyban (69 kg) viszont Bacskai Balázs már az egymás utáni negyedik Bocskai-aranyérméért szállt ringbe, méghozzá a tavalyi vb-ötödik, s ezzel londoni olimpiai kvótás moldáv Vasili Belous ellen. 4-1, 10-4, s a végén 18-8 – ránézésre sima sikernek tűnt, ahhoz képest különösen, hogy 2010-es moszkvai Európa-bajnokunk még nem kvalifikálta magát az idei ötkarikás játékokra.

Egy ilyen skalp viszont mindig jól jön, az érintett szerint is: „Megnéztük a moldávot, nagyon jól használja a hátsó, jobb kezét, de nem diktál túl nagy iramot, erre építettünk, meg a váratlan ütemű támadásokra. Örülök, hogy sikerült legyőzni, ez önbizalmat ad az áprilisi kvalifikációs verseny előtt. Ám addig sincs megállás, hétfőn már Tatán kezdődik az edzőtábor, a hét végén pedig Bundesliga-meccs vár rám” – mondta érdeklődésünkre Bacskai, aki a nap első vastapsát csalta ki az értő publikumból.

Harcsa Zoltán is kapott elismerést, de nem ekkorát, hiszen a középsúlyú (75 kg) döntőben kikapott az orosz Dmitrij Bivoltól. A 19 éves, már londoni kvótás tehetség pityeregve lépett ki a kötelek közül, de elkeseredésre nincs oka, hiszen többek között a kétszeres világbajnok üzbég Abbosz Atojev skalpját is megszerezte ezen a viadalon. Következő nagy megméretésének pedig az érettségi számít majd…

Maradt még vastaps a végére, hiszen a kétszeres Eb-3. Darmos József a nehézsúlyú finálé öldöklő csatájában üzbég riválisa fogás miatti megintésével fordította a maga javára meccset. „Végre nyertem egy Bocskait, s szerencsére a bírókra is jó benyomást tettem” – mondta honfitársunk, akinek Bacskaihoz, a másik magyar győzteshez hasonlóan áprilisban a törökországi Trabzonban még jelenése lesz az ötkarikás kvóta megszerzéséért. Ami az itt látott debreceni forma alapján nem lehetetlen.

56. Bocskai István emlékverseny, döntők. 49 kg: Sin Dzsong Hun (dél-koreai)-Ungvári (magyar) 12-6, 52 kg: Csang Jung (kínai)-Sin Dong Mjung (dél-koreai) 21-11, 56 kg: Viszlan Dalhajev (orosz)-Michal Zatorsky (szlovák) 14-9, 60 kg: Dmitrij Poljanszkij (orosz)-Fazliddin Gaibnazarov (üzbég) mérkőzés nélkül, 64 kg: Thomas Stalker (angol)-Vitalij Dunajcev (orosz) 24-9, 69 kg: Bacskai Balázs (magyar)-Vasili Belous (moldáv) 18-8, 75 kg: Dmitrij Bivol (orosz)-Harcsa Zoltán (magyar) 14-7, 81 kg: Nyikita Ivanov (orosz)-Fan Long Meng (kínai) 17-10, 91 kg: Darmos József (magyar)-Rusztam Tulaganov (üzbég) 12-11, +91 kg: Antony Joshua (angol)-Sardor Abdullaev (üzbég) 3. menet feladás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.