Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Február 21. 11:55, csütörtök | Helyi

Menyasszonyi ékszer a menyasszonyi ruhához

Menyasszonyi ékszer a menyasszonyi ruhához

A menyasszony ékszere az, amit optimális esetben később választunk ki, mint magát az esküvői ruhát.

A ruha maga, annak szabása, díszítettsége mind nagyban befolyásolja azt, hogy az adott ruhához illik-e ékszer és ha igen, akkor milyen. Megpróbálunk segíteni az ötleteinkkel, hogy senkit ne érjen csalódás a próbák során.

Lehetőleg az ékszert az esküvői ruhához próbáljuk. Mivel erre sajnos nincs mindig lehetőség, így érdemes olyan kivágású ruhát húznunk az ékszerválasztáshoz, amilyen a ruha kivágása. Ezzel a módszerrel nem lőhetünk annyira mellé. Ha pedig erre sincs lehetőség, akkor röviden összefoglaljuk, hogy milyen kivágáshoz milyen ékszer passzol a legjobban.

Pántos ruhához nem feltétlenül kötelező nyakláncot felvenni. Főleg abban az esetben, ha ki lesz bontva a hajunk, mivel akkor túlságosan zsúfolt lesz a dekoltázs. Ebben az esetben elegendő egy nem túl hangsúlyos fülbevaló, hiszen a hajunktól úgysem fog érvényesülni. Ha kontyot tervezünk, akkor már nagyobb a mozgástér, bár ebben az esetben sem javasoljuk a hosszú, vállig érő fülbevalókat, mert vagy az vonja el a figyelmet a ruháról, vagy pedig egybeolvadnak, így érdemben senki nem veszi észre.

Pánt nélküli ruha esetén már igenis van helye ékszer szettnek, hiszen nincs, ami elvonja a figyelmet a felsőtesten. Persze, ha a ruha felső része csillogó és hangsúlyos, akkor azért érdemes átgondolni, hogy biztosan el akarjuk-e kápráztatni ennyire a násznépet. Amennyiben nem, akkor inkább egy szolidabb darab mellett döntsünk. Ha a kivágás egyszerű, akkor kap igazán hangsúlyt a nyakék. Ebben az esetben drámai hatást érhetünk el egy nagyobb és díszes ékszerrel.

Szív alakú kivágásnál remekül mutatnak a kicsit belógó darabok, de itt sem szabad túlzásba vinni, feltételezhetően a kivágás nem ér a köldökünkig. A csepp alakú ékkövek igazán harmonizálnak a szív alakú kivágással, nem beszélve arról, hogy tökéletesen kiemelik egymást és a menyasszonyi ruhát. A smaragd és a barackos árnyalatú kövek kiegészítik a ruha fehérségét, melegséget kölcsönözve a menyasszony megjelenésének.

A V-kivágású menyasszonyi ruha esetében érdemes szem előtt tartani, hogy ki viseli. Ha egy dúskeblű hölgy a menyasszony, akkor érdemesebb csupán egy feltűnő, hosszú fülbevalót viselni, mivel ezzel sem hangsúlyozzuk még jobban a dekoltázst. Ha pedig a természet nem áldotta meg az arát hatalmas kebellel, akkor pedig alapjában véve nyugodtan viselhet lógósabb nyakláncot, de akár nyakéket is. Ebben az esetben ellenben nem javasoljuk, hogy hosszú és csillogó fülbevalót válasszon, mert menyasszonyról beszélünk, nem pedig karácsonyfáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.