Városlista
2021. március 3, szerda - Kornélia

Hírek

2014. Április 15. 16:58, kedd | Helyi
Forrás: Búz Csaba hadnagy

Megyei szintű „haditorna” Békéscsabán

Megyei szintű „haditorna” Békéscsabán

A Honvédelmi Kötelék Program megyei versenyét tartották április 9-én a békéscsabai repülőtéren.

Hende Csaba honvédelmi miniszter 2013-ban hirdette meg a Honvédelmi Kötelék Programot, ami lehetőséget biztosít 12-26 éves fiataloknak, hogy különösebb elköteleződés nélkül bepillantást nyerjenek a honvédség tevékenységébe. A program különös hangsúlyt helyez az egészséges életmód és a sport népszerűsítésére is.

Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) 2. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda rendezésében megtartott versenyre Békés megye 20 iskolájából 80 középiskolás diák jelentkezett. A rendezvény lebonyolításában aktívan részt vett az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrsége: a logisztikai biztosítás mellett, a különböző feladatoknál bizottsági tagokként segítettek a Bocskais katonák, illetve az ebédet is ők készítették el.

A megnyitón Kónya István, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke köszöntötte a versenyzőket. Beszédében kiemelte: „Nagyon fontos a mai esemény az ifjúság nevelés szempontjából, hiszen azok, akik itt most jelen vannak példaként állíthatók majd a kortársaik elé.”
Az egyik alapvető szabály szerint minden iskola csak egy csapatot nevezhetett volna, de a mostani verseny inkább egy erőpróba volt, ezért néhány intézmény két csoportot is indított. A négyfős csapatok itt kipróbálhatták tudásukat, ami a tanároknak - a további versenyek előtt - segítséget adott feltérképezni a csoport felkészültségét.

A versenyen indulóknak szervezett programok között szerepelt a légpuskalövészet, a fegyveres váltó futás, a tájékozódási futás és a kézigránátdobás. Az elméleti kérdések helyes megválaszolásához a diákok általános katonai ismereteire volt szükség. A csoportok minden feladat megoldására 15 percet kaptak. A versenyszámok közötti idő kitöltésére kiegészítő programokat (airsoft, íjászat, honvédségi járművek kiállítása, fegyver bemutató) is szerveztek az érdekvédelmi iroda munkatársai.

A rendkívül rossz időjárás ellenére az összes csapat sikeresen telejesítette a feladatokat. A Békéscsabán megrendezett „Megyei Honvédelmi Verseny” győztese a Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény „Raptoros” csapata lett. Második helyezést ért el a Szent-Györgyi Albert Gimnázium „Szegya” csapata és harmadik lett a Vásárhelyi Pál Szakközépiskola „Csaba Force” csapata.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 02. 11:48, kedd | Helyi

Családi események Hódmezővásárhelyen

A Családi események keretében minden hét elején az elmúlt héten született gyermekekről, a házasságkötésekről és az elhalálozásokról tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasókat.

2021. Március 02. 11:13, kedd | Helyi

Már két buszgyártó céggel kötött együttműködési megállapodást a MÁV

Az INTER Traction Electrics Kft-vel és a BM HEROS Zrt-vel kötött megállapodást a MÁV a napokban.

2021. Március 02. 11:08, kedd | Helyi

Valódi tartalom a hívószavak mögött: Partnerségben és értékközösségben a Highlights of Hungary és a KPMG

2021. február 25-én hirdették ki az idei Highlights of Hungary díjazottjait. A non-profit kezdeményezés kiemelt partnere az idén is a magyarországi KPMG.

2021. Március 02. 11:02, kedd | Helyi

A hétvégén 2000 tábla szeretetcsoki került családokhoz

A járványügyi helyzet miatt egyre több család anyagilag teljesen kimerülőben van.