Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. December 14. 13:10, hétfő | Helyi sport
Forrás: Martonosi János-sajtófőnök

Megvan az első idegenbeli győzelem!

Megvan az első idegenbeli győzelem!

Megszerezte negyedik sikerét a bajnokságban a Vásárhelyi Kosársuli.

A kék-sárgák 15 pontos hátrányból fordítva, fantasztikus végjátékkal szerezték meg első idegenbeli sikerüket az Óbudai Kaszások csarnokában. Szombaton a Honvédot fogadják a Hódtói Sportcsarnokban.

Fej-fej mellett haladtak a gárdák az első 5 percben, Vas és Csorvási termelte a vendégpontokat. (9-9) Ezután Krasznaiék vették magukhoz az irányítást, de csak átmenetileg. A második negyedre ugyanis már a Kosársulinál volt a soványka 1 pontos előny.

Két perc után Varga Dániel törte meg a csendet, amit újabb közelivel fejelt meg. (23-28) Nem bírtak egymással a gárdák: ismét közelebb jöttek a Kaszások, sőt Takács tripláival fordítottak. A vezetés megtartásában fontos szerepe volt az ekkor már 15 pontnál járó rutinos Gorskinak. A periódus második felében rövidzárlat következett be dr. Elek András fiainál, amit Sebők két trojkával igyekezett kihasználni. 10 egységgel tudtak meglépni, ami a félidőig főleg a vásárhelyi nevelésű Kováts Róbertnek köszönhetően nőtt tovább.

49-38-nál kezdődött a harmadik 10 perc, de tovább nőtt a különbség. Az elsősorban a palánk alatt otthonosan mozgó Gorski bevágott egy hármast. (56-42) A kék-sárgában Csorvási tartotta a lelket, ami azonban csak a tisztes távolságban maradásra volt elég. A vásárhelyi center mellé Wirth zárkózott fel, de ellenfeleik folyamatosan visszaverték a felzárkózási kísérleteiket. A beálló Varga Dániel ketteseivel viszont tíznél kevesebbre olvadt a hátrány a zárójátékrész előtt. (67-58)

Pavlovic góljaival feléledt a vendég remény: 8 perc volt hátra és csak 5-öt kellett ledolgozni a Hódmezővásárhelynek. Ráadásul Vas vágott egy trojkát, Horváth passza után pedig Csorvási egy kettest, ami után már 67-67 állt az eredményjelzőn. Majd Pavlovic percei következtek, két kettest húzhattak be a statisztikusok a neve mellé. Az időkérés sem segített a Kaszásokon: Vas három büntetőjével már 76-70-re vezettek a vásárhelyiek. Felváltva estek a kosarak, de Varga Zalán hárompontosa után már érezni lehetett, hogy nem a budapestieké lesz a győzelem, amit végül 86-92 arányban a Vásárhelyi Kosársuli szerzett meg.

Óbudai Kaszások - Vásárhelyi Kosársuli SE (23-24, 26-14, 18-20, 19-34)

NBI B csoport, alapszakasz VIII. forduló vezette: Jurák K., Tóth K. és Sabáli L.
Budapest, Kaszás Csarnok, 50 néző.

Kaszások: Krasznai 4, Takács 12/9, Mondzinger 14/3, Kováts 22, GORSKI 18/3,
csere: Petrucsik 2, Sebők 12/6, Tóth 2, Szeleczky-.
Edző: Kertész István

Kosársuli: Vejinovics -, Horváth 3/3, VAS 16/9, VARGA D. 12, CSORVÁSI 20,
csere: Kis Molnár -, WIRTH 26/9, PAVLOVIC 10, Varga Z. 5/3, Czibere -.
Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

Dr. Elek András: „Szinte reménytelen helyzetből arattunk óriási győzelmet. Idegenben fantasztikus dolog 15 pontos hátrányból nyerni. Végre megvan az első vendégsikerünk!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: