Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. December 18. 20:11, vasárnap | Helyi
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

MEGVAN A NYOLCADIK SIKER

MEGVAN A NYOLCADIK SIKER

Két szoros negyedet követően, a mérkőzés második felében magabiztos játékot produkálva zsebelte be nyolcadik győzelmét a Vásárhelyi Kosársuli a bajnokságban.

A vártnál könnyebb sikerrel, 8-2-vel még mindig magabiztosan a tabella elején tanyáznak a kék-sárgák. A diadal a szoros mezőnyben óriási előnyt jelenthet a januári folytatás előtt a B csoport keleti konferenciájában.

Az első negyed teljes egészében igazolta a várakozásokat, mely szerint nagy csatára lehetett számítani az ütközet előtt. A tehetséges fiatalokkal a soraiban felálló vendégek a kisszünetben az eredményen szereplő 20-16-os állás ellenére abszolút partiban voltak a Kosársulival. A nyírésgieknél lepattanóival és pontjaival Gant emelkedett ki társai közül, a másik oldalon viszont testvérisesen megosztoztak a kosarak.

A második periódus derekáig igencsak ihletett formát mutattak a kék-sárgák: kreatív és tetszetős játékot produkálva 13 pontos előnyre tettek szert. Ekkor felrázta fiait Siska János, a nyírségiek trénere, és kihasználva Nemesék védelmi hibáit tízen belülre kerültek. Gant-tel továbbra sem bírtak a palánk alatt, a Nyíregyházi erőember 17-et suhintott a nagyszünetre, amikor is 41-34-re vezetett a Hódmezővásárhely.

A folytatásban egyre inkább stabilizálódni látszott a vásárhely 10 pont fölötti előnye. Vas, Varga és Kelemen vitte vállán társait. Utasi Gábor edzőnek még arra is volt lehetősége, hogy Fazekas kipontozódása után mindhármukat pihentesse kicsit, mivel a vásárhelyi vezetést még a kissé magára maradó 20 pont fölött járó Gant centerjátéka sem veszélyeztette.

Nem adták fel a küzdelmet a sötét mezesek, akik Nagy és Bus megmozdulásainak köszönhetően még lőtávon belül maradtak a zárójátékrész feléig. (72-61) Az simét pályára kerülő Szabó, Vas, Kelemen trió azonban megnyugtatta a kedélyeket, és hamarosan 17-re duzzadt a differencia. Jelentős változás ezután már nem történt, így a vásárhelyiek továbbra is magabiztosan őrzik helyüket a tabella elején.

Vásárhelyi Kosársuli SE - Nyíregyháza Blue Sharks 90-75 (20-16, 21-18, 25-18, 24-23)
NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés. Vezette: Varga Z., Gelencsér Gy., Maár G.
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok 490 néző.
Kosársuli: Szabó 12/6, KELEMEN 24/3, Rostás I. 3, VAS 16/3, VARGA 18/15.
Csere: Genal 6/6, Pavlovic 4, Nemes 7, Béres -, Mócsai -.
Edző: Utasi Gábor
NYÍREGYHÁZA: BUS 13, Nagy 6/6, Czura 12/6, Fazekas 13/9, GANT 28.
Csere: Farkas -, Varga -, Oláh -, Gáspár -, Sitku 3/3.
Edző: Siska János és Sitku Ernő

Utasi Gábor: “A Debrecen elleni kupagyőzelem után hatványozott motivációval készültünk a mérkőzére, és a srácok nagyobb megingások nélkül, végig magabiztosan játszottak. A mostanában jellemző hullámvölgyet sikerült kiküszöbölni, így biztos győzelmet arattunk. Gratulálok a csapatnak, és boldog karácsonyt kívánok minden szurkolónknak!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.