Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. December 03. 13:42, csütörtök | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

Megvan a MÁV-csoport gyermekrajzpályázatának közönségdíjasa

Megvan a MÁV-csoport gyermekrajzpályázatának közönségdíjasa

A Pető Gábor rajzára érkezett 6848 szavazat vonatos osztálykirándulást ér.

Pető Gábor tízéves budapesti tanuló nyerte a MÁV-csoport „Ha nagy leszek, vasutas leszek!” elnevezésű gyermekrajzpályázatának közönségdíját. A Kapocs Általános és Magyar-Angol Két Tannyelvű Iskola diákjának rajza három hét alatt több mint 6800 szavazatot kapott az interneten. Pető Gábor ezzel egy belföldi vonatos osztálykirándulás vasúti költségét nyerte el iskolai osztályának.


A vasúttársaság 8 és 12 év közötti gyermekeknek hirdette meg rajzpályázatát októberben. A ceruzával, festékkel, tollal, filctollal, illetve zsírkrétával készült rajzoknak vasúttal kapcsolatos élményt kellett ábrázolniuk. A pályázatra több mint ötszáz pályamű érkezett, azokat szakmai zsűri értékelte. Holtversenyben két pályázó – a 9 éves Haidekker Zsófia és a 12 éves Farkas András – alkotása bizonyult a legjobbnak.

Az első helyezett rajzok felhasználásával készülő grafika a MÁV-START egyik, forgalomban részt vevő TRAXX mozdonyát díszíti majd, így azt országszerte láthatják az utasok. A matricázott mozdonyt 2016. január 18-án avatja fel ünnepélyesen a vasúttársaság. A győztesek iskolai osztályai pedig ingyenesen látogathatnak el a Magyar Vasúttörténeti Parkba.

A pályázatnak egy internetes közönségszavazás is a részét képezte: a világhálón november 9. és 30. között lehetett voksolni a pályaművekre. Pető Gábor rajza ebben a versenyben kapta a legtöbb szavazatot, így nyerte el a közönségdíjat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.