Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Június 09. 10:56, péntek | Helyi
Forrás: Török Anita sajtóreferens

Megújulnak a hódmezővásárhelyi óvodák

Megújulnak a hódmezővásárhelyi óvodák

A projekt 2016. szeptember 1-jén indult és előreláthatólag 2018. október 31-én zárul.

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata 564 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg a TOP-6.2.1-15-HM1-2016-00002 azonosítószámú „Hódmezővásárhely Egyesített Óvoda tagintézményeinek és telephelyeinek korszerűsítése” című pályázatát, melynek eredményeként a város 11 óvodája újulhat meg.

A 2016. szeptember 1-jén indult és előreláthatólag 2018. október 31-én záruló projekt célja az óvodák infrastruktúra-fejlesztésének megvalósítása; ezen belül az épületek külső-belső szak-szerelőipari felújítása, akadálymentesítése és energetikai korszerűsítése; továbbá eszközök beszerzése.

A fejlesztés eredményeként teljes körű felújításra kerülhet az Egyesített Óvoda Észak utcai, Pálffy utcai, Tornyai utcai, Pál utcai és Klauzál utcai épülete.

A korábban energetikai korszerűsítésen már átesett ingatlanok esetében a megvalósítandó cél az épületek általános szak-szerelőipari felújítása és a projektarányos akadálymentesítés. Ezen telephelyek között van a Magvető utcai óvoda, a Malom utcai óvoda, az Oldalkosár utca 4. szám alatti óvoda, az Oldalkosár utca 14. szám alatti és a Szabadság téri óvoda, valamint a Szent István utcai óvoda.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló fejlesztés eredményeként valamennyi városrészben biztosított lesz a magas színvonalú óvodai ellátás, amely hozzájárul a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez és a óvodai ellátáshoz való jobb hozzáféréshez is.

A fejlesztésről bővebb tájékoztatást olvashatnak ahttp://www.hodmezovasarhely.hu/ovodak oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben