Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Június 08. 14:28, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Megszépült Kelenföldön a vasútállomás aluljárója

Megszépült Kelenföldön a vasútállomás aluljárója

Kelenföldön szép festményekkel vált hangulatossá a vasútállomáson a gyalogos aluljáró. A tervek szerint, az alkotócsoport által még az idén hasonló aluljáró-csinosítás várható Vecsésen.

A MÁV folyamatosan törekszik a vasúti környezet hangulatának javítására; a munkába rendszeresen bevonja a különböző intézményeket, a civil szféra szervezeteit, alkotócsoportokat és az egyéni alkotókat is.

Idén elsőként a kelenföldi vasútállomás gyalogos aluljárójának egyik falát díszítő 420 négyzetméteres műalkotások készültek el, 210 méter hosszban. Ezeket Zelena Veronika, Balogh Attila és Lázár Vilmos festették. A dekorációs falfestmények elkészítésében a Colorfools csapata segítette az alkotókat.

A cél az alkotók közösségépítő tevékenységének ösztönzése, valamint esztétikai élménynyújtás az utazó közönség számára. A remények szerint, az alkotásokkal borított falak mosolyt csalnak az arra közlekedők arcára, és a falfestményeket mindenki tiszteletben tartja.

(Fotó: MÁV)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.