Városlista
2022. szeptember 28, szerda - Vencel

Hírek

2022. Február 27. 15:00, vasárnap | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől a többszörösen körözött férfi

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől a többszörösen körözött férfi

Hiába menekült és próbált elbújni a rendőrök elől egy 35 éves férfi Tárnokon, végül megbilincselték. Két érvényben lévő elfogatóparancs, több lopás és eltiltás hatálya alatti vezetés volt a rovásán.

Érden akarták igazoltatni a rendőrök egy kocsi sofőrjét csütörtök délután. A férfi látva a rendőrök szándékát, gázt adott és Tárnok felé vette az irányt. A járőrök követni kezdték, majd egyszer csak a férfi fékezett, kipattant a kocsiból, átugrott egy kerítésen, és egy ház teraszára mászott fel, ott próbált elbújni a rendőrök elől – közölte a rendőrség.

Kifejtve, hogy a férfi az egyenruhások többszöri felszólítására sem volt hajlandó lemászni a teraszról, így a rendőrök mentek érte. Elfogták és előállították a 35 éves férfit. Hamar kiderült, hogy az érdi és a nagykátai rendőrkapitányság lopás miatt kereste, a Budapest Környéki Törvényszék pedig korábban a járművezetéstől eltiltotta.

A gyanú szerint férfi még tavaly év végén egy százhalombattai ipari területen parkoló teherkocsiból 68 kávéfőzőt lopott el közel 16 millió forint értékben, ez év elején egy másik jármű rakományát védő plombát levágta, ahonnan egy tucat gőzvasalót, eszpresszógépet, több citrusprést, valamint számtalan elektronikai terméket vitt magával, mintegy 3 millió forintos kárt okozva a sértettnek. A rendőrök az eljárásban tovább vizsgálódnak, hogy más vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével még összefüggésbe hozható-e a fiatal férfi. U. Pál kihallgatásán a lopásokat tagadta, a gyanúsítás ellen panasszal is élt, azonban azt elismerte, tudatában volt, hogy a bíróság eltiltotta a vezetéstől, de azt hitte az már lejárt.

Az őrizetbe vett férfivel szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette, valamint lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást, egyben kezdeményezték a letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 28. 13:09, szerda | Kék hírek

Rendőr segített egy dílert dizájner drogok értékesítésében

Letartóztatott a bíróság egy drogdílert és egy rendőrnőt, mert a gyanú szerint összejátszottak annak érdekében, hogy a kábítószerkereskedő zavartalanul értékesíthessen dizájner drogokat.

2022. Szeptember 28. 09:11, szerda | Kék hírek

Kamionról lopott okostévéket egy román bűnszervezet

Magyarországon fosztott ki egy Szlovákiából Olaszországba okostévéket szállító kamiont egy öttagú román bűnszervezet, amelynek tagjai ellen most emeltek vádat.

2022. Szeptember 25. 06:58, vasárnap | Kék hírek

Lezárt akta: A biztonsági öv megmenthette volna

Tavaly októberben egy személygépkocsi az 51-es főúton, Dömsöd térségében közlekedett Budapest felől Baja irányába, amikor egy enyhén balra ívelő kanyarban lesodródott és egy út menti fának csapódott.

2022. Szeptember 24. 14:20, szombat | Kék hírek

Rendőrség: új módszerekkel próbálkoznak csalók az apróhirdetések oldalain

Az apróhirdetések oldalain a csalók újabb módszerrel, hamis linkekkel próbálják becsapni az eladókat - hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton a police.hu oldalon.