Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Június 03. 13:39, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Megnyílt Kőbánya-Kispest állomás felújított jegypénztára

Megnyílt Kőbánya-Kispest állomás felújított jegypénztára

Elkészült a felújított jegypénztár Kőbánya-Kispesten. Ma reggeltől már az új helyiségben válthatják meg menetjegyeiket az utasok.

Az állomás más részein még zajlanak a karbantartási munkálatok

A MÁV „50 MEGÚJULÓ ÁLLOMÁS” programjának keretében végzik el Kőbánya-Kispest karbantartási munkálatait. A tavaly indult beruházás idén tovább folytatódott, a kivitelezés várhatóan július második felében fejeződhet be.

Kőbánya-Kispest állomáson évente több mint 3,1 millió utas fordul meg, ezért az állomás elővárosi viszonylatban is kiemelt jelentőségű. Az állomásépület és a gyalogos felüljáró teljes körű és komplex rekonstrukciójára, és egy új akadálymentes gyalogos felüljáró tervezésére indított közbeszerzési eljárás sikeresen lezárult, a tervezési munkák idén januárban elkezdődtek.

A nagyberuházás megkezdéséig az állomás több részén is karbantartási munkákat végeznek el. A váróterem és pénztár helyiség felújítása befejeződött, a váróterem burkolatai (padló, álmennyezet, falburkolatok, üvegportál) teljesen megújultak, korszerűsítették a hangos és vizuális utastájékoztatási eszközöket, új bútorokat, berendezéseket szereltek fel. A váróterem világítását immáron korszerű lámpatestek biztosítják. A helyszínen új kamerarendszert is telepítettek, hogy az utasok biztonságát ezzel is szolgálják. A váróterem mellett két új mosdó is épül, ebből az egyik akadálymentesített lesz.

A peronok új aszfaltburkolatot kaptak, a karbantartás részeként új peronbútorokat (padokat, szemeteseket) is telepítenek. Megújultak a gyalogos felüljáróra vezető lépcsők is. A felüljárón már elkészült az új vizuális utastájékoztató rendszer, a burkolatok és a világítótestek felújítása még zajlik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.