Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2022. Március 16. 11:22, szerda | Helyi

Megnyerte a szezon egyik legfontosabb meccsét a Kosársuli, közel a rájátszás!

Megnyerte a szezon egyik legfontosabb meccsét a Kosársuli, közel a rájátszás!

A felsőházi rájátszás szempontjából kulcsfontosságú meccs várt vasárnap este a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársulira a Dunaharaszti MTK otthonában.

A csapatnak győznie kellett a tabellán azonos mérleggel álló ellenféllel szemben, hogy egy hatalmas lépéssel közelebb kerüljön a legjobb nyolchoz, egyben saját kézben tartsa a sorsát az alapszakasz hátralévő két találkozójára. Legutóbb, decemberben simán, 98-76-ra nyert a Kosársuli a Hódtóiban, most ennél jóval nehezebb mérkőzésre volt kilátás.

Így is alakult, de minden jó, ha a vége jó. Burko óriási zsákolásával indult az első negyed, de hiába a biztató kezdés, nehezen találta a ritmust a Kosársuli. Az első négy perc triplapárbaja után (a hazaiaktól Kiss, a Kosársulitól Varga Ákos és Kelemen villant) 11-0-s rohamot ment a Dunaharaszti, és Utasi Gábor időkérése sem tudta rendezni a sorokat sem védekezésben, sem támadásban. Az eladott labdákat kihasználta a DMTK, és 27-17-es előnnyel zárták az első tíz percet.


A második negyed elején Bodócsi és Varga Ákos triplájával megindult a Kosársuli (8-0-s széria), és sikerült visszazárkózni a meccsbe. A negyed közepi kritikus időszakból sikerült egy fokkal jobban kijönni a hazaiaknál (Burko közelije után 36-32 a 16. percben), majd Kelemen faulttal együtt érkező hármasa után már a vásárhelyi előny miatt bosszankodott a hazai közönség (42-43). A félidő vége Santiago büntetőinek és egy 7-0-nak köszönhetően a DMTK-é volt, 49-43-ról kezdődött a szünet.


A pihenőt követően sem változott érdemben a játék képe, és a különbséget is tartani tudta a stabilabb dobóformát és jobb védekezést mutató Dunaharaszti. A fordulópontra egészen a harmadik negyed végéig kellett várni, 63-57-nél ugyanis hosszú gólcsendet tört meg Knyurnak köszönhetően a Kosársuli, majd Pavlovic hozta vissza egylabdára a csapatot. Úgy zárult Bocsárdi büntetőivel a játékrész, hogy 65-61-nél abszolút nyitott maradt a parti.


Az utolsó negyed elején hamar kilenc pontra növelte az előnyét a DMTK (70-61), de a 33. percben elindította a nagy hajrát a Kosársuli, és megmutatta, hogy nem véletlen nyerte meg az előző két meccsét egyaránt parádés végjátékban. Burko, Pavlovic és Varga Zalán mozgatta jól a csapatot támadásban, Bodócsi triplájánál pedig már egyenlő volt az állás (72-72, 36. perc). Santiago, majd Fekete kosara után Varga Ákos másodpercei következtek (77-77), hogy aztán Pavlovic szerezzen vezetést (77-79). Az utolsó perc kezdetén Fekete triplájával még a Dunaharasztinál volt az előny, de egy nagyon szépen kijátszott támadás végén Bodócsi hármasa süllyedt el tökéletesen a hazai gyűrűben, ami lépéselőnyt jelentett a Kosársulinak. A lépéselőnyből győzelem lett: ugyan időt kért a DMTK, de a hátralévő egy támadásukból nem tudtak pontot szerezni, a Kosársuli így a legjobbkor, a lefújáskor vezetve 82-80-ra megnyerte a meccset és nagyon közel került a felsőházi rájátszáshoz.

Még úgy is, hogy a siker ellenére visszacsúszott a csapat a tabella 8. helyére, de csak azért, mert három együttes (KTE, Békés, Kosársuli) holtversenyben áll, és még az ötödik Győr is bőven utolérhető a tabellán (13-11). A képlet egyszerű: ha a hátralévő két meccsből (Pénzügyőr idegenben, KTE otthon) legalább egy győzelem összejön, biztosan a felsőházban folytatja a Kosársuli.

A találkozó legeredményesebb vásárhelyi játékosa Burko lett 16 ponttal, Pavlovic pedig 9 ponttal, 9 assziszttal és 8 lepattanóval javította tovább a VAL-mutatóját.

NB I/B Zöld csoport, 24. forduló:

Dunaharaszti MTK-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 80-82 (27-17, 22-26, 16-18, 15-21)

Dunaharaszti Városi Sportcsarnok. Vezette: dr. Magyari, Csák, Földesi

DMTK: Santiago 21, Kiss 14/12, Fekete 13/9, Joó 6/3, dr. Franczva -
Cserék: Bocsárdi -, Csabay 7/3, Haris 5/3, Debreceni 2, Simonics -
Vezetőedző: Ughy Albert

Kosársuli: Pavlovic 9/3, Varga Á. 15/9, Knyur 5/3, Kelemen 14/6, Burko 16
Cserék: Bálint 12/6, Bodócsi 9/9, Varga Z. 2, Vejinovic -
Edzőpáros: Utasi Gábor, Szablics Péter

Utasi Gábor értékelése: "Nagyon nehéz mérkőzésen nagyon értékes győzelmet arattunk! Nem sokszor vezettünk a meccsen, de amikor a legfontosabb volt, akkor igen. Ezzel kiegyeznék a hátralévő két meccsen is az alapszakaszban."

Az U20-asok hasonlóan nagy meccset nyertek meg a DMTK-Zsíros Akadémia Kőbánya ellen, mint a felnőttek, ráadásul hasonló körülmények között: a 41-41-es félidő után többször is öt ponttal vezettek a hazaiak a hajrában, végül Bősz triplája döntött az utolsó percben. A 89-88-as győzelemből Megyesi 23, Bősz 21 ponttal vette ki a részét. A siker azt jelenti, hogy a Zsíros Akadémia még nem biztosította be matematikailag a bronzérmét, és amennyiben elveszítik a hátralévő két meccsüket, a Kosársuli pedig megnyeri a hátralévő egyet, akkor a vásárhelyi csapat lesz a harmadik a bajnokságban.


Folytatás március 19-én, szombaton a Pénzügyőr otthonában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 09:01, vasárnap | Sport

Tour de Hongrie - Eisenkrammer: ilyen sportélményben még nem volt részem magyar körversenyen

Eisenkrammer Károly számára élete legkülönlegesebb sportélményét nyújtja eddig a Tour de Hongrie országúti körverseny.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Életmód

Kálid Artúr kapta a Szabadtéri Színházak Szövetségének díját

A Szabadtéri Színházak Szövetsége Kálid Artúr színművésznek ítélte oda idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat:

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 12. 08:57, vasárnap | Sport

Meglepetésre kikapott Miskolcon a Fradi

A Diósgyőr 2-0-ra legyőzte otthon a bajnok Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában.