Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Március 12. 09:13, vasárnap | Helyi
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

MEGLETT A 13. SIKER

MEGLETT  A 13. SIKER

Kis túlzással már az első negyedben eldöntötte a találkozó sorsát a Vásárhelyi Kosársuli az Óbudai Kaszások ellen.

Utasi Gábor fiai végig vezetve, magabiztosan szerezték meg szezonbeli 13. győzelmét, amellyel komoly lépést tettek a felsőházi rájátszás felé. Egy hét múlva ismét hazai pályán játszik a kék-sárga alakulat, akkor a Nagykőrös érkezik hozzájuk.

Esélyeshez méltóan kezdett a Vásárhely, igencsak megszorongatták védekezésben riválisaikat. A sok szerzett labda pedig gyors kosarakat hozott, így három perc után 15-4-re húztak el a hazaiak. Ezután még egy lapáttal rátettek Vas Péterék, akik gyorsan egyértelművé tették, hogy nagyon meg akarják nyerni a mérkőzést. Ezt jól bizonyította, hogy az első játékrész végére 17 egységgel léptek meg ellenlábasaiktól.

Hasonlóan indult a következő negyed is. Genal villant néhányat, pikk-pakk 15 pont került a neve mellé. A differencia azonban nem igazán akart duzzadni, ennek első sorban a fővárosiak védekezésének javulása volt az oka. Ennek ellenére nem forgott veszélyben a vásárhelyi vezetés: félidőben 61-42-t mutatott az eredményjelző.

A félidő után úgy tűnt, hogy a Kaszások gárdája már csak a tisztes helytállásra pályázik. Igencsak leült ekkor a mérkőzés irama, ami a Csongrád megyeieknek kedvezett, akik szépen lassan begyűjtötték 80. pontjukat is. Genal és Szabó lépett elő a gólgyáros szerepébe, közülük az irányító a periódus végére már 22 egységet regisztrált.

A végjáték nem tartogatott meglepetést, a Hódmezővásárhely magabiztos kosárlabdát mutatva gyűjtötte be 13. győzelmét az idényben, úgy hogy a kezdő csapatból éppen csak hírmondónak maradt valaki a pályán. Pavlovicékat azonban nem kellett félteni, ragyogóan megoldották a feladatot, még a 100 pontos határt is átszelték. Többször megrázta magát a nemrégiben Szegedről igazolt Molnár Bence is, akinek jó meglátásain túl a célzással sem volt sok problémája.

Vásárhelyi Kosársuli – Óbudai Kaszások 109-62 (39-22, 22-18, 23-10, 25-12)
NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés, vezette: Sallai I., Domán I. és Bács Cs.
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 400 néző.

Kosársuli: SZABÓ 21/3, Kelemen 7/3, VAS 13/9, Varga 11/6, GENAL 21/3.
Csere: PAVLOVIC 14, MOLNÁR 11/3, Béres 2, Rostás 8, Kis Molnár -, Tóth-Baranyi 1.
Edző: Utasi Gábor

Óbudai Kaszások: LAKOSA 19/6, Gorzsás 5, Molnár 4, Kollár 4, Nagy 3/3.
Csere: Korona 12/6, Sebők 2, Zrínyi 8, Van der Meer -, Vámos 5/3.
Edző: Nagy Bálint

Utasi Gábor: "Nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg, mert ezzel bebiztosítottuk a helyünket a felsőházi rájátszában. Sikerült kontrollálnunk a meccset az első pillanattól kezdve, és most a találkozó teljes egészében azt játszotta a csapat, amit és ahogy kértem tőlük. Gratulálok a csapatomnak!"

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.