Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Január 27. 12:50, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Megkezdődött az ellátás a nagykanizsai kórház új sürgősségi osztályán

Megkezdődött az ellátás a nagykanizsai kórház új sürgősségi osztályán

Hétfő reggeltől fogad betegeket a nagykanizsai kórház több mint félmilliárd forintos beruházással elkészült új sürgősségi osztálya - jelentette be a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Brünner Szilveszter elmondta: az új épületszárnyban kialakított osztály eredetileg 520 millió forintra tervezett, uniós pénzből fedezett költségeit a kormány tavaly további 130 millió forinttal egészítette ki.
A csaknem ezer négyzetméteres részlegen elkülönítve kezelhetik a baleseti és a belgyógyászati jellegű gondokkal érkező betegeket. Mindkét területen önálló műtőt is kialakítottak, amelyekkel a legkorszerűbb európai színvonalú betegellátás valósulhat meg - jelezte a főigazgató.
Felidézte, hogy csaknem ötéves előkészítő munka után két éve indult meg a kivitelezés. Új épületszárny készült, amelynek felső szintjén a korábban korszerűtlen körülmények között működő mikrobiológiai labort, alagsorában pedig a patológiai osztályt helyezték el. Ez utóbbi két részleg a kórház 3,5 milliárd forintos korszerűsítési projektjének keretében készült el.
Az új sürgősségi osztályt újonnan beszerzett orvosi műszerekkel és bútorzattal látták el, a korábbi eszközöket pedig modern orvosi-informatikai rendszer váltotta. Egyszerre nyolc betegnek biztosíthatnak kórtermi elhelyezést - részletezte Brünner Szilveszter.
Cseresnyés Péter polgármester (Fidesz-KDNP) az új épületszárny bejárásán arról beszélt, hogy az előző hétéves európai uniós fejlesztési ciklusban az országban több kórházi fejlesztés is nehezen indult, de a nagykanizsai esetében sikerült úrrá lenni a kezdeti gondokon. Nagykanizsán a sürgősségi osztály elkészültével még nem fejeződött be a kórházi fejlesztés, várhatóan márciusban zárul le a még tartó mintegy 3,5 milliárd forintos korszerűsítési program.
A nagykanizsai kórháznak mintegy 100 ezer lakosú ellátási körzete van, egyes osztályok ennél is nagyobb, Dél-Zalán kívül Észak-Somogyra is kiterjedő beutalási rend szerint látják el a betegeket. A sürgősségi osztály naponta átlagosan 60-80 beteget fogad - közölte korábban a főigazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.