Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Április 26. 16:37, kedd | Helyi
Forrás: Benkő László

Megkezdődött a Hódtói Sportcsarnok és a városi stadion fejlesztése

Megkezdődött a Hódtói Sportcsarnok és a városi stadion fejlesztése

Fejlesztések kezdődtek a Hódtói Sportcsarnokban.

A részletekről Hegedűs Zoltán alpolgármester és Fekete Ferenc önkormányzati képviselő tájékoztatta sajtó munkatársait.

Fekete Ferenc Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Sportbizottságának elnöke a Hódtói Sportcsarnokban elkezdődött munkálatokról beszélt. Az 1990-es évek végén épült épületen komolyabb felújítási munkálatok eddig nem történtek.

Az épület állaga felújításra szorul, a tetőszerkezet több helyen beázik, valamint a pálya burkolata sem alkalmas már kosárlabda mérkőzések lebonyolítására. A pálya világítása is felújításra szorul, ennek a korszerűsítése is folyamatban van. A kiszolgáló helyiségek és a vizesblokk teljes felújítása ebben az évben még megtörténik, mely kivitelezési dátuma 2016. június 30.

A Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány a sportcsarnok felújítását a későbbiekben a 2016/17-es évben is tovább folytatná a maradék 4 db iskola felőli öltöző és a teljes padlózat felújításával, hogy a mai kornak megfelelő kényelmet nyújtsa a sportolóknak. A felújítás összege 127 M Ft.

Az önkormányzati képviselő a stadionban készülő felújításokról is beszélt. A tavaly elkészült 60×30 m-es pálya befedésre kerül. Ebben a csarnokban csak világítás lesz, semmilyen épületgépészeti berendezést nem tartalmaz. Célja az, hogy késő ősszel és kora tavasszal is tudják a futballisták használni, több időt tudnak a stadionban tölteni, nem kell különböző pályát bérelniük. Fontosnak tartja az alapítvány a stadion fejlesztését, mivel több mint 300 gyerek fogalakozik aktívan labdarúgással a városban. Idei évvel beindították a Szent István Iskola a futball osztályát, amire többszörös volt a túljelentkezés. Innen is tudják biztosítani a HFC utánpótlását. A 2016/17-es TAO évben a stadiont szeretnék továbbfejleszteni sikeres pályázás esetén. Az 1950-es években épült bejárati rész teljes felújításra szorul. A stadionban rendezettek már a körülmények, de a lelátók felújításra szorulnak. Első ütemben kb. 30 M Ft-os beruházással a beléptető-, bejárati rendszert felújítanák, azt követő ütemben a lelátók ponyvás tetőszerkezettel kerülnének lefedése, alattuk vizesblokk és különböző kiszolgáló helyiségek kialakítására kerülne sor. Ezek a felújítások a pályázati összeg megnyerésével fognak megvalósulni, mely összege 270 M Ft. A felújított stadiont közvetlenül a lakosságnak is szeretnék nagyobb nyitva tartással üzemeltetni.

Hegedűs Zoltán elmondta, hogy a sportcsarnok felújítás az Alapítvány és az önkormányzat közös együttműködésében valósulna meg. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot nyújt be az épület külső hőszigetelésére, teljes energetikai korszerűsítésére, igény esetén nyílászáró cseréjére. A felújítással az iskolát is megújítják mivel a két épületet együtt kezelik. A pályázat összege 500 M Ft. A felújítás kb. 2018-ra valósulhat meg, így mind az iskolát, mind a sportolni vágyó közönséget szolgálná ez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére