Városlista
2021. szeptember 19, vasárnap - Vilhelmina

Hírek

2011. Szeptember 29. 14:21, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Mégis lesz ebadó - az önkormányzatok szabadon dönthetnek

Mégis lesz ebadó - az önkormányzatok szabadon dönthetnek

Mégis lesz ebadó. A Heti Válasz azt írja, hogy az úgynevezett ebrendészeti hozzájárulásról szóló tervezetet már az Országgyűlés tárgyalja.

Az önkormányzatok szabadon dönthetik el, hogy 3500 forintos ebadóval sújtják-e a kutyatulajdonosokat. A menhelyről befogadott kedvencek után viszont nem kell adózni.

Kivételnek számítanak még a mentő-, a jelző-, a vakvezető, a rokkantsegítő, vagy a terápiás kutyák. Továbbá, a honvédségnél, és nemzetbiztonsági szolgálatnál lévő ebek, illetve az ivartalanított kutyák. Az ebadó mértéke évi 3500 forint lehet, amit az önkormányzatok szedhetnek majd be a gazdáktól. Bár évről évre egyre kevesebb kutya van - legalábbis erre utal, hogy két éve még 1,5 millió, tavaly már 250 ezerrel kevesebb kutyát oltottak be veszettség ellen -, szakértők még így is 2-2,5 millióra teszik a házőrzők számát hazánkban, a gazdátlan ebekét pedig legalább 50 ezerre. A bizonytalan becslések helyett pontosabb képet csak az önkormányzatok évenkénti ebösszeírása eredményezhetne, a világon elsők között bevezetett hagyományunkat azonban 2008-ban eltörölte a Gyurcsány-kormány.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 19. 07:00, vasárnap | Belföld

A whiskyre specializálódott

A dombóvári rendőrök rövid időn belül elfogták azt a helyi férfit, aki két egymás utáni napon is lopott alkoholt ugyanabból az üzletből.

2021. Szeptember 19. 05:00, vasárnap | Belföld

Gépkarabélynak látszó riasztófegyverrel lövöldözött egy férfi

A Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével került rendőrkézre a garázda.

2021. Szeptember 18. 17:06, szombat | Belföld

Támogatásra pályázhatnak a Brexit miatt nehézséggel küzdő magyar cégek

A Brexit miatt nehéz helyzetbe került magyar vállalkozások október 11. és 15. között nyújthatják be pályázatukat állami támogatásra - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebookon.

2021. Szeptember 18. 14:01, szombat | Belföld

A zebrán gázoltak halálra egy gyalogost Martfűn

Halálra gázolt egy teherautó egy idős embert a zebrán Martfűn - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.