Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Április 15. 07:05, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Megerősítik az M0-s aszfaltját

Megerősítik az M0-s aszfaltját

A kormány úgy bővíti ki az M0-s útgyűrű építésének uniós nagyprojektjét, hogy annak legyen része a meglévő útpálya aszfaltburkolatának a megerősítése is 7,2 kilométer hosszban – jelent meg a Magyar Közlönyben.

Maga a nagyprojekt 29,5 kilométer hosszban tartalmazza az M0-s körgyűrű másik pályájának a megépítését úgy, hogy a körgyűrű a jelenlegi 2x2 sáv helyett 2x3 sávos legyen, és épüljön mellé leállósáv is. Ez a nagyprojekt bővül ki az említett felújítással, amelyre az M7-es és az M6-os autópályák között kerül sor, és amelynek a becsült költsége nettó 3 milliárd 50 millió forint.

A kormány egyúttal elrendelte, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tájékoztassa a bővítési szándékról az Európai Bizottságot, a Közlekedési Operatív Programot irányító hatóság pedig intézkedjen a támogatási szerződés módosításáról.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. adatbázisában a nagyprojekt több szakaszra tagolódik, az északi rész az M1-es autópályától tart az M6-os autópályáig, a szerződéses összeg 10,8 milliárd forint.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.