Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Március 05. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Megdőlt a napi melegrekord

Megdőlt a napi melegrekord

Szombaton megdőlt a fővárosi napi melegrekord - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.

Mint írták, mostanáig ezen a napon 18,9 Celsius-fok volt a legmagasabb hőmérséklet, amelyet a fővárosban mértek. Ezt először 1920-ban, majd 1998-ban is rögzítették. Most viszont a II. kerületben 19,3 fokig melegedett a levegő, így ez lett az új március 4-iki melegrekord.

Az országos rekord beállításához is kevesebb mint fél fok kellett. Az országban a Somogy megye déli részén fekvő Babócsán volt a legmelegebb, ahol 21,2 fokig melegedett fel a levegő. 2001. március 4-én viszont melegebb volt a Baja melletti Csávolyon, akkor 21,6 fokot rögzítettek. A meteorológiai szolgálat most is megjegyezte, hogy a sokévi átlag szerint a 20 fok fölötti csúcsértékek május első felére jellemzőek.

Legutóbb a tél utolsó napján, február 28-án dőlt meg az országos és fővárosi napi melegrekord is.

Szombat késő estétől viszont nyugat felől hidegfront közelít. Ennek hatására vasárnap - szombathoz képest - már mérséklődik a nappali felmelegedés, de a hőmérséklet még így is jócskán az ilyenkor megszokott fölött marad.

Az előrejelzés szerint vasárnap többnyire erősen felhős idő várható. A déli órákig elsősorban a középső és a keleti országrészben valószínű helyenként kisebb csapadék. Délutántól délnyugat felől egyre többfelé várható eső, záporeső, egy-egy zivatar sem kizárt. A kiterjedt csapadék a Tiszántúlt várhatóan csak este éri el. Legkisebb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon eshet. A légmozgás gyakran élénk helyenként erős is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-10, a legmagasabb hőmérséklet 12-18 fok között valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során