Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Július 06. 12:19, hétfő | Belföld
Forrás: MÁV Zrt.

Még több vonat indul a Balatonra

Még több vonat indul a Balatonra

Választhatunk Napfürdő, Hétvégi Flirt, Siófoki Flirt, Tekergő, Naplemente és Bagolyvonat között.

Nyáron nő a közúti és vasúti forgalom a Balaton térségében. A MÁV-START a zsúfoltság elkerülése érdekében a nyári menetrend bevezetésével több, hétvégi csúcsforgalomban közlekedő járatot állított forgalomba: a Tekergő, a Naplemente, a Napfürdő, a Bagoly, a Hétvégi Flirt és a Siófoki Flirt vonatokat.

Péntek délután NAPFÜRDŐ néven mentesítő sebesvonat közlekedik a Balaton déli partján, Budapest és Fonyód között. A NAPFÜRDŐK a MÁV Nosztalgia Kft. élményútjaihoz használt kocsikból állnak, így a sebesvonatot választóknak különleges utazási élményben lehet részük. A nosztalgia-kocsik nyújtotta érzést a vasárnap este, Tapolcáról Budapest felé közlekedő NAPLEMENTE gyorsvonat utasai is átélhetik.

Korszerű, légkondicionált, wifivel ellátott vonatok indulnak HÉTVÉGI FLIRT és SIÓFOKI FLIRT néven szombaton és vasárnap, a reggeli és a délelőtti órákban a Balaton déli partjára, illetve Budapestre délután és este. Mindkét járat népszerű, alacsonypadlós FLIRT típusú motorvonat, amely a legnagyobb kánikulában is garantálja a hűs, kellemes utazást. A kerékpáros utasoknak a MÁV-START a nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsit továbbító, naponta közlekedő Déli Parti sebesvonatokat ajánlja, amelyekkel a déli part összes üdülőhelye elérhető, mert ezen a szakaszon minden állomáson és megállóhelyen megállnak. A BALATON expresszvonatok kötelező helybiztosítással közlekednek, ezért ezeken garantáltan lesz ülőhelyük a helyjegyüket időben, akár elővételben megváltó utasoknak.

Csütörtök, péntek és szombat éjszaka közlekednek a BAGOLYVONATOK a Budapest−Siófok−Fonyód (−Keszthely) útvonalon. Ezeken a járatokon vasútőrök és rendőrök is teljesítenek szolgálatot.

A Balaton északi partján is több új vonat áll forgalomba a hétvégi csúcs idei közlekedés lebonyolítása érdekében. A naponta közlekedők mellett péntek délután, szombat délelőtt és vasárnap este további TEKERGŐK indulnak a fő irányokba. Ezek a gyorsvonatok tágas kocsikkal és nagyobb kapacitással rendelkeznek, ezért kifejezetten csoportoknak ajánlja a vasúttársaság, hiszen még a legforgalmasabb hétvégén is találnak szabad ülőhelyeket az utazók.

Az északi partra tartó bicikliseknek is a nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsit továbbító TEKERGŐ gyorsvonatokat érdemes választani. A hűs utazást kedvelők a KÉK HULLÁM sebesvonatok légkondicionált InterCity-kocsijába tudnak jegyet váltani. A naponta közlekedő KÉK HULLÁM vonatok Balatonfüredig csak Székesfehérváron és Balatonalmádiban állnak meg, Balatonfüred és Tapolca között pedig mindenhol.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.