Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Március 06. 05:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

Még nem kell bevonulnia a fogházba Geréb Ágnesnek

Még nem kell bevonulnia a fogházba Geréb Ágnesnek

Még nem kell bevonulnia a fogházba Geréb Ágnesnek. A jogerősen két év szabadságvesztésre ítélt szülész-nőgyógyász büntetésének végrehajtását az Igazságügyi Minisztérium elhalasztotta.

Geréb Ágnesnek március 6-án, kedden kellett volna börtönbe vonulnia, de az Igazságügyi Minisztérium a büntetés végrehajtásának elhalasztásáról rendelkezett - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a szülész-nőgyógyász családja megbízásából a Silberstein and Partners kommunikációs ügynökség. Közleményükben kiemelték: a tizennégy éve húzódó eljárássorozat az Áder János köztársasági elnökhöz benyújtott kegyelmi kérelem elbírálásával zárul majd le.

Az Igazságügyi Minisztérium az MTI megkeresésére megerősítette a halasztásról szóló információt, de további részleteket - adatvédelmi szabályokra hivatkozva - nem közölt. Annyit írtak még, hogy az igazságügyi miniszter a kegyelmi kérvényekkel kapcsolatos álláspontját az adott ügy alapos vizsgálatát követően terjeszti fel az államfőnek, aki ezután hozza meg döntését. Az államfőt viszont - tették hozzá - "nem köti a szakminiszter javaslata".

Geréb Ágnes ellen otthonszülési ügyek miatt emeltek vádat. Az egyik esetben ikerszülésben az egyik gyermek holtan jött világra, a másikban pedig a gyermek maradandó egészségkárosodást szenvedett, és fél évvel később meghalt.

A Fővárosi Ítélőtábla január 9-én elutasította a perújítási kérelmet, így jogerős maradt a Geréb Ágnes ügyében 2012-ben hozott döntés. A szülész-nőgyógyászt halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indult büntetőügyben jogerősen két év fogházra ítélték és tíz évre eltiltották a szülész-nőgyógyászi és a szülésznői foglalkozástól.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;