Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Április 29. 14:07, vasárnap | Belföld
Forrás: STOP / MTI

Még nem Auchan-színekben, de Auchan tulajdonban a Cora áruházak

Még nem Auchan-színekben, de Auchan tulajdonban a Cora áruházak

Aláírták a hét Cora áruház átadás-átvételéről szóló dokumentumokat pénteken délután - mondta Gillemot Katalin, az Auchan szóvivője.

Pénteken délelőtt a Cora áruházak zárva tartottak, de az aláírást követően, délután újra kinyitottak. Ugyan még nem Auchan-színekben, de Auchan tulajdonban működtek délutántól az áruházak.

Korábbi tájékoztatás szerint akár pár hónap alatt lebonyolódhat a magyarországi hét Cora áruház átvétele, amelyek közül a felvásárló Auchan a tervek szerint egyet sem zár be. Mint Gillemot Katalin korábban elmondta, csaknem 3 ezer dolgozót vesznek át a Corától.

Az Európai Bizottság április 18-án hagyta jóvá, hogy a az Auchan francia kiskereskedelmi csoport felvásárolja a Cora áruházakat működtető Magyar Hipermarket Kereskedelmi Kft.-t.

Az uniós végrehajtó testület indoklása szerint "a bizottság által folytatott vizsgálatok megerősítették, hogy az egyesüléssel létrejött vállalatnak továbbra is számos egyéb erős versenytársa lesz, és hogy valamennyi érintett piacon elegendő számú alternatív szállító áll majd a fogyasztók rendelkezésére".

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.