Városlista
2021. június 25, péntek - Vilmos

Hírek

2012. Április 26. 14:01, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Még egy hétig igényelhető a baromfi állatjóléti támogatás

Még egy hétig igényelhető a baromfi állatjóléti támogatás

Április 30-ig adhatják be a gazdák az első negyedéves baromfi állatjóléti támogatási kérelmeket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) megyei kirendeltségeihez.

Az intézkedés mintegy 1600 baromfitartásból élő gazdálkodót érint.

A 4 milliárd forintos támogatás növendék csirkére, szabad-tartásos csirkére, gyöngyösre, pecsenyelibára, növendék libára, fiatal libára, pecsenyekacsára és növendék kacsára, átminősített tenyészkakasra, tenyészjércére, házi tyúkra és átminősített előnevelt (növendék) pulykára, valamint levágott baromfifélére is igényelhető.

A nemzeti segítségből azok a baromfitartók részesülhetnek, akik teljesítik az előírtakon túlmutató állatjóléti kötelezettségeket, például az állati fehérjétől mentes takarmányt, a kíméletes állatmozgatást és szállítást, vagy az ivóvizes itatást. Az intézkedés mintegy 1600 baromfitartásból élő gazdálkodót érint.

Az Európai Bizottság által jóváhagyott, és 2013. december 31-ig fenntartható állatjóléti támogatás elősegíti az állattenyésztési ágazat stabilizálását, és hozzájárul a vidéki munkahelyek megőrzéséhez.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 25. 08:55, péntek | Belföld

Teneriféről hozták haza egy rablássorozat gyanúsítottját

Teneriféről hozták haza azt az 51 éves magyar férfit, aki a gyanú szerint részt vett az úgynevezett kötözős rablássorozatban - közölte a rendőrség honlapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken.

2021. Június 25. 08:44, péntek | Belföld

Továbbra is érvényben van a hőségriadó

Még marad a kánikula, ezért Müller Cecília országos tisztifőorvos péntek éjfélig meghosszabbította a hőségriadót. Este 8 óráig érvényben van a vörös kód is.

2021. Június 25. 06:24, péntek | Belföld

Százhúsz éve nem volt ilyen meleg júniusban, az új napi melegrekord 40 fok

Százhúsz éve nem mértek ilyen magas hőmérsékletet júniusban Magyarországon, mint csütörtökön. A legmelegebb Fülöpházán volt, ott 40 Celsius-fokot regisztráltak

2021. Június 25. 06:00, péntek | Belföld

Kiderült, hogy mi okozta a velencei-tavi halpusztulást

A Velencei-tóban múlt csütörtök óta elpusztult halak patológiai vizsgálata kimutatta, hogy pusztulásukat oxigénhiány okozta - tájékoztatott az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) csütörtökön, a honlapján.