Városlista
2020. július 11, szombat - Nóra, Lili

Hírek

2020. Június 23. 16:26, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

MÁVINFORM: Folyamatosan dolgoznak a vasúti pálya helyreállításán Dömösi átkelésnél

MÁVINFORM: Folyamatosan dolgoznak a vasúti pálya helyreállításán Dömösi átkelésnél

Nagymaros és Szob között folyamatosan dolgoznak a múlt heti esőzések során károsodott pályaszakasz helyreállításán.

A vonatközlekedés várhatóan július második hetében indulhat újra, egyelőre csak egy vágányon. Addig pótlóbuszok szállítják az utasokat a Nagymaros–Szob, illetve a Szob–Zebegény szakaszon, valamint vonatpótló hajójárat is közlekedik Nagymaros és Zebegény között.

Dömösi átkelés megállóhelynél az omlások során kb. 800 köbméternyi, 10-50 centiméteres darabokból álló kőtörmelék került a vasúti pályára. Mára megtisztították a kövektől, sártömegtől a hegytől távolabbi vágányt, hogy azon közlekedhessenek azok a munkagépek, szerelvények, amelyekkel a görgetegfogó támfal mögül kitermelhetik a hordalékot. A kanalas kotrógépek szabad mozgása céljából ma elkezdték a felsővezeték visszabontását, így holnap már a támfal mögötti terület kitisztításával folytatódhat a munka. Az omlások következtében keletkezett károsodások helyreállítása hosszabb időt vesz igénybe, a személyszállító vonatok közlekedése várhatóan július második hetében indulhat újra az egyik vágányon.

A lezárás ideje alatt közvetlen pótlóbuszok szállítják az utasokat Nagymaros és Szob között, melyek a 12-es főút lezárása miatt Kóspallag–Márianosztra felé kerülőúton közlekednek. A buszok Nagymaroson és Szobon a vasútállomás elől indulnak, Dömösi átkelés, Zebegény és Szob alsó megállóhelyet nem érintik. A pótlóbuszok a Nyugati pályaudvarról érkező vonatokhoz csatlakozva, óra 56-kor indulnak Nagymarosról Szobra. Az első pótlóbusz Szobról 3:30-kor, a következő 4:23-kor, majd 5:18-kor, ezt követően napközben minden óra 18. percében indul Nagymarosra, ahol csatlakoznak a Nyugati pályaudvarra induló vonatokhoz.

Szob és Zebegény között külön pótlójárat közlekedik, Szob alsónál a közeli Volán buszmegállóban (Szob SZTK), Zebegényben a vasúti megálló melletti parkolóban állnak meg. Szobról Zebegénybe óra 55-kor megy pótlóbusz, Zebegényből Szobra óra 05-kor, csatlakoznak a nagymarosi vonatpótlókhoz. Az utolsó pótlóbusz Szobról 23:23-kor indul, Nagymarosról 0:14-kor indul tovább Budapestre, a Zebegényből, Szob alsóról és Szobról érkező utazó utasokat szállítja el, Nagymarostól csak leszállás céljából áll meg.

Hétfőn forgalomba állt a Nagymaros és Zebegény között közlekedő, ingyenesen igénybe vehető vonatpótló hajójárat is. A hajójáratok Nagymarosról 7:05-től 22:05-ig minden óra 05 perckor indulnak, Zebegényig 40 perc a menetidejük. Zebegényből 5:30-tól 19:30-ig minden óra 30-kor indulnak, fél óra az út Nagymarosig. Nagymaros hajóállomás Nagymaros-Visegrád vasúti megállóhelytől közelíthető meg kisebb sétával.

Az aktuális helyzetről és a változásokról a MÁVINFORM Facebook oldalán, a MÁV mobilapplikációban és a vasúttársaság honlapján tájékozódhatnak az utasok.

(Fotó: MÁV)

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 10. 12:33, péntek | Helyi

A Déli pályaudvaron lecserélik a megrepedezett üvegfalat

A Déli pályaudvaron lecserélik a pénztárcsarnok vágányok felőli oldalán lévő megrepedezett üvegfalat, mert balesetveszélyessé válhatnak.

2020. Július 10. 12:28, péntek | Helyi

Hétfőtől egy vágányon már közlekedhetnek a vonatok Nagymaros és Szob között

Július 13-án Nagymaros és Szob között a Szent Mihály-hegyhez közelebbi vágányon – 40 km/h-s sebességkorlátozással – megindulhat a vonatközlekedés.

2020. Július 10. 12:14, péntek | Helyi

Juhász Tünde: a hivatal rendezettsége mutatja, hogy odafigyelnek az ügyfelekre

Virágszigetek, új, kövekkel feltöltött kerítés borostyánnal, virágládák és padok – megszépült a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Ady Endre utcai udvara.

2020. Július 08. 10:12, szerda | Helyi

Huszonkét, fekvőhelyes és hálókocsit szerez be a MÁV-START

Az év végéig fokozatosan újabb járművekkel váltja ki a MÁV-START a jelenleg használt hálókocsikat.