Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. Január 14. 13:36, hétfő | Helyi
Forrás: Szombat Mihály – sajtóreferens Boxing Gym Vásárhely

Másfél perc a Bundesligában: ennyi idő alatt intézte el a vásárhelyi Kovács Pál a berlini favoritot

Másfél perc a Bundesligában: ennyi idő alatt intézte el a vásárhelyi Kovács Pál a berlini favoritot

A Boxing Gym Vásárhely csapata német bajnoki mérkőzésen hozott parádés győzelemmel öregbítette Hódmezővásárhely és hazai pályát adó Hannover nevét. Videón, fotókon mutatjuk!

A német ökölvívó Bundesliga egyik legerősebb gárdája, a BSK Hannover Seelze szerződtette január 12-re, szombatra, a BR Hertha BSC elleni bajnoki összecsapásra a Boxing Gym Vásárhely sportolóját, Kovács Pált. Az óriási lehetőséget a klub a 2018-as kiváló ukrán, moldáv és litván kapcsolatokkal, és Kovács remek nemzetközi eredményeivel érte el. Érdekesség még, hogy a hannoveri csapat tagja volt korábban az az ukrán Oleksandr Prohebiak, akit Kovács a tavalyi, vásárhelyi rendezésű magyar-ukrán csapattalálkozón, az I. Kerekes János Emlékversenyen, nagy csatában, pontozással győzött le.

A hazai pályán, kék sarokból induló hannoveriek csapata megnyerte az összecsapást, a három csapatból álló csoportból a legközelebb, február 9-én a BC Traktor Schwerin-nel küzdenek otthon.

A hannoveri sikerből a Kovács Pál, azaz az vásárhelyi csapat is kivette a részét. A Boxing Gym Vásárhely sportolója 81 kilogramm félnehézsúlyban, a berlini Aykan Ylmaz ellen lépett szorítóba, az inkább profi meccseken megszokott hangulat és körítés közepette.

Kovács már a menet elején kezdeményezőbben lépett fel, ellenfelét többnyire hátrálásra kényszerítve. A berlini fiú többnyire jól védekezett, de felemelt kezei között több ütés is betalált, még ha csak tompábban is. Alig másfél perc elteltével azonban Pali a sarokba szorította Ylmazt, aki egy még aránylag védett jobb egyenes után védtelen maradt, és egy szintén hatalmas jobb egyenes tisztán találta és a földre küldte. Kovács Pál ezzel, másfél perc után első Bundesliga győzelmének örülhetett.

A vásárhelyi csapatot Kovács Pálon kívül Tóth Károly Zsolt vezetőedző és Cserényi Csaba technikai vezető képviselte, hannoveri vendéglátójuk pedig a klub vezetőedzője Arthur Mattheis volt.

A videó linkje:

https://www.facebook.com/zsolt.varga.777/videos/2620155514677692/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése