Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Február 15. 15:43, hétfő | Helyi
Forrás: Török Anita-sajtóreferens

Mártély és patina

Mártély és patina

A fotószimpóziumokról egyeztettek Hódmezővásárhelyen.

A vásárhelyi fotószimpóziumok témáit, kiállításait és jövőjét egyeztető látogatáson járt a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozatának nemrégiben megválasztott vezetősége Hódmezővásárhelyen. A Hupján Attila fotóművész vezette testület Almási István polgármesterrel, valamint a város kultúraszervezőivel folyatott tárgyalásokat.

Az elmúlt tizenhárom évben kilenc kötelező és két "szabadon választott" témát jártak körül a fotószimpóziumokon alkotó neves fotóművészek, akik több mint háromszáz felvételen keresztül mutatták be eddig Hódmezővásárhely városának gazdag örökségét. A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozatának művészei minden évben egy-egy hetet Vásárhelyen töltve készítik el képsorozataikat. A fotográfusokat tömörítő szakmai szervezetben decemberben zajlott tisztújítás, az új vezetőség ‑ Hupján Attila elnök és Fekete István, kiegészülve Zsila Sándorral fotóművésszel ‑ bemutatkozó látogatáson járt az elmúlt héten Vásárhelyen. A tavalyi szimpózium, mártélyi tematikájú képeiből Nagygyörgy Sándor fotóművészre ‑ életművének legjelentősebb alkotásait bemutató tárlat február végéig meghosszabbítva látható a Tornyai János Múzeumban ‑ emlékezve nyílik kiállítás májusban az Alföldi Galériában. A XIV. Hódmezővásárhelyi Fotószimpóziumot október második felében rendezik meg, témája a patina lesz.

(Fotó: Szilágyi Gergely)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.