Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Március 22. 14:40, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Március 31-ig érvényesek az előző féléves diákigazolványok

Március 31-ig érvényesek az előző féléves diákigazolványok

A vasúti utazási diákkedvezmény igénybe vételének feltétele az érvényes diákigazolvány megléte.

Utóbbi legfeljebb az adott oktatási intézmény által kiállított, ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolással pótolható. A MÁV-START felhívja a vonattal utazó diákok figyelmét, hogy az előző félévben kapott diákigazolvány-matricák március 31-ig használhatók.

A köznevelési és felsőoktatási intézmények a 2015/2016-os tanév második félévében is érvényesítő matricákkal látják el a diákigazolványokat, amelyek így 2016. október 31-ig érvényesek. Az új matricákat fentiek értelmében március végéig érdemes beszerezni.
A vasúttársaság arra kéri a diákkedvezménnyel utazókat, hogy időben gondoskodjanak diákigazolványuk érvényességének meghosszabbításáról. A megállapított menetdíj vagy pótjegy árán felül ugyanis 8 ezer forint pótdíjat kell fizetnie annak, aki érvénytelen kedvezményre jogosító igazolvánnyal vagy igazolással veszi igénybe a kedvezményt, illetve jogosultságát nem tudja az előírt módon igazolni.

A MÁV-START vonataira 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak menetjegyet a diákok. A közoktatásban és a felsőoktatásban résztvevő nappali és esti tagozatos tanulók 90 százalékos havi-, félhavi-, illetve 30 napos bérletet is vásárolhatnak lakóhelyük vagy tartózkodási helyük és oktatási intézményük székhelye, illetve gyakorlati képzésük helyszíne között.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.