Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. December 17. 08:54, péntek | Bulvár
Forrás: mti - illusztráció:

Maradona-szobor állítottak a Buenos Aires-i repülőtéren

Maradona-szobor állítottak a Buenos Aires-i repülőtéren

Szobrot emeltek Diego Armando Maradona tiszteletére Buenos Aires fő légikikötőjében, az Ezeiza Nemzetközi Repülőtéren.

A futballtörténelem legnagyobbjai közé tartozó játékost az A terminál első emeletén életnagyságú alkotás örökíti meg, amelyet 3D-s technikával nyomtattak, s azt a fiatal Maradonát ábrázolja, aki a 10-es számot viselve az első helyig vezette az argentin nemzeti együttest az 1986-os mexikói világbajnokságon.

Az argentin sajtó beszámolója szerint az ország repülőtereit üzemeltető cég tulajdonosa a szoborállítással Maradona kívánságának tett eleget, aki sok évvel ezelőtt azt mondta neki, szeretné, ha egyszer az Ezeiza repülőtéren állna az emlékműve.

"Ez a szobor hála és tisztelgés egy hatalmas futballista előtt, aki végtelen örömet szerzett az argentinoknak és a futball szerelmeseinek a bolygó minden táján" - idézte Martín Eurnekiant, az Aeropuertos Argentina 2000 elnökét az Olé című újság.

Maradona 2020. november 25-én hunyt el, 60 évesen. Az ok akut szívelégtelenség volt, amely tüdőödémához vezetett. Pályafutása során odahaza az Argentinos Juniorsban, a Boca Juniorsban és a Newells Old Boysban, Spanyolországban a Barcelona és a Sevilla, Olaszországban pedig a Napoli csapatában játszott. Összesen 589 hivatalos mérkőzésén 310 gólt szerzett, a válogatottban 91 alkalommal szerepelt, és 34-szer volt eredményes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.