Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Október 21. 13:05, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Már vesztett el adatokat kibertámadás miatt a cégek több mint fele

Már vesztett el adatokat kibertámadás miatt a cégek több mint fele

A kis- és középvállalatok (kkv) több mint fele vesztett el adatokat kibertámadás miatt, a támadásoknak pénzügyi következményei is vannak, beleértve az elmaradt bevételeket és az adatvesztés utáni helyreállítás költségeit

A Cisco legfrissebb globális kkv-biztonsági felméréséből kiderül az is, hogy a megtámadott középvállalatok 30 százaléka szerint az adatszivárgások költségei 100 ezer dollár alatt maradtak, míg 20 százalékuknál ez az összeg egymillió és 2,5 millió dollár között mozog.

A kutatás szerint a kkv-kat leginkább az alkalmazottakkal szembeni célzott támadások aggasztják, így például az adathalászat, ami 79 százalékukat érinti, a folyamatos fenyegetést jelentő támadásokról a cégek 77 százaléka, a zsarolóvírusok jelentette veszélyről 77 százaléka számolt be.

Ács György, a Cisco regionális hálózatbiztonsági szakértője szerint fontos, hogy legyenek működő biztonsági folyamatok, és olyan technológia, amely segít a vállalkozások működésének biztonságosabbá tételében. Lényegesnek nevezte azt is, hogy a cégek legyenek tisztában a leggyakoribb fenyegetésekkel és a lehetséges ellenlépésekkel.

A legfontosabb fenyegetések és a védekezés leghatékonyabb módjai között a jelentés kiemeli az adathalászatot, és ajánlja, hogy a felhasználók kattintás előtt vizsgálják meg a linket, ha gyanúsnak tűnik, akkor valószínűleg rosszindulatú. Az e-mailen érkező támadások miatt mindig ellenőrizni kell a feladó címét, illetve az átutalási kérelmeket telefonon is meg kell erősíteni. A zsarolóvírus ellen a szoftverek gyakori frissítésével lehet védekezni, egyre több zsarolóvírus támadás érinti a hálózatokat is, ezért korlátozni kell azokat a forrásokat, amelyekhez egy támadó hozzáférhet - ajánlja a jelentés.

Címkék: cég, hacker, kibertámadás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.