Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Szeptember 27. 11:26, szerda | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Már több mint 800 iskola jelentkezett az Európai Diáksport Napjára

Már több mint 800 iskola jelentkezett az Európai Diáksport Napjára

Már több mint 800 iskola jelentkezett a pénteki Európai Diáksport Napjára, melyen akár a tavalyi részvételi rekord is megdőlhet.

Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke az M1 aktuális csatornán szerdán reggel jelezte, hogy 2016-ban 900 oktatási intézmény csatlakozott a programhoz, azaz 250 ezer diákot mozgatott meg a rendezvény. Hozzátette, az ideire továbbra is lehet regisztrálni, s szerinte elérik a 900-as számot.

A 11 éve Magyarországon életre hívott kezdeményezés lényege, hogy a regisztrált iskolákban két órát szervezett körülmények között sportoljanak, mozogjanak a gyerekek. Balogh Gábor megjegyezte, hogy a rendezvényre az Európa Bizottság is felfigyelt idővel, az MDSZ pedig pályázatokon nyert pénzből kidolgozta a módszertanát annak, hogy miként lehetne Európa többi országában is megrendezni ezt a napot.

"Négy, különböző országokban lévő partnerünkkel közösen úgynevezett védjegyet alkottunk, mely az Európai Diáksport Napja névre hallgat és idén már 26 európai uniós tagállamban fog menni ez a rendezvény" - mondta Balogh Gábor, hozzátéve, hogy jövőre az Európa Sporthét egyik kiemelt eseménye lesz majd a sportnap.

Magyarországon három kiemelt helyszíne lesz az Európai Diáksport Napjának, Békéscsabán, Hevesben és Budapesten. Békéscsabán Baji Balázs világbajnoki bronzérmes atléta egykori gimnáziuma a helyszín, ahol a gátfutó is jelen lesz majd.

Az állatorvosként dolgozó sprinter a műsorban elárulta, hogy az ötéves osztálytalálkozója óta nem járt középiskolájában, ezért is nagy izgalommal várja a pénteki napot. Baji szerint fontos, hogy a tanulás mellett sportoljanak a fiatalok, saját tapasztalata szerint a mozgás felfrissíti az elmét, segíti a tanulást, s bízik benne, hogy sokan követik majd az ő példáját.

Hevesbe Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, míg a budapesti Szent László Gimnáziumba az olimpiai ezüstérmes úszó Cseh László mellett Navracsics Tibor uniós biztos, Schmitt Pál, a program fővédnöke és Szabó Tünde sportállamtitkár is ellátogat.

Az iskolák számára nincs meghatározva kötelező program a két órára, viszont az időkeret mellett egy közös elem mindenhol lesz, méghozzá a 2017 méteres futás.

Címkék: diák, diáksport, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során