Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2023. Április 24. 16:38, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Már megvásárolható a vármegye- és országbérlet MÁV applikációban

Már megvásárolható a vármegye- és országbérlet MÁV applikációban

A mobileszközökre letölthető MÁV appban megkezdődött a május 1-jétől használható vármegye- és országbérlet elővételi értékesítése.

Az olcsó, egyszerű és igazságos díjterméknek köszönhetően májustól korlátlanul lehet utazni vármegyéken, illetve országon belül a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV (a héveken Budapest határáig) és a GYSEV helyközi járatain. Több ezer, de akár több tízezer forinttal csökkenhet a családok havi közlekedési ráfordítása, amennyiben a szülők és a gyerekek is rendszeresen ingáznak a munkahelyük, illetve az iskolájuk és az otthonuk között, de hétvégi kiránduláshoz, rokonlátogatáshoz is igénybe vehetik ezeket a bérleteket.

A mobileszközökön az egyik legjobban elterjedt közösségi közlekedési alkalmazás a MÁV app, amelyből néhány kattintással, gyorsan, kényelmesen megvásárolhatók a vasúti menetjegyek, bérletek, a Budapest közigazgatási határán kívülre érvényes HÉV jegyek, továbbá egyes vidéki városok helyi közlekedésében felhasználható napijegyek, bérletek is. Eddig mintegy 1,1 millióan töltötték le a mobilalkalmazást, amellyel naponta átlagosan 64 ezer belföldi menetjegyet és jellemzően 1000-1300 bérletet vásárolnak. Az értékesítés közel harmada már ezen zajlik, és fontos eszközévé vált a vonatközlekedéssel kapcsolatos tájékozódásnak is. Ezért döntött úgy a MÁV-Volán-csoport, hogy elsőként a MÁV mobilalkalmazásban teszi lehetővé a vármegye- és országbérletek elővételi vásárlását.*

A MÁV applikáción belüli bérletváltásról, a bankkártyás fizetésről és a regisztrációról készült videóval is segíti a vásárlókat a közlekedési társaság az orszagberlet.hu weboldalon.

Az orszagberlet.hu oldalt április 17-én indította el a MÁV–Volán-csoport, hogy segítse a május elsejétől használható vármegye- és országbérlettel kapcsolatban a jelenlegi és leendő vásárlókat, utasokat. Az elmúlt egy hét alatt már mintegy 70 ezer látogató tekintette meg az informatív honlapot, amelyen az érdeklődők az új bérlettípus előnyeiről, használati feltételeiről is találnak információkat, továbbá bérletár-összehasonlítások is segítik őket a megfelelő díjtermék kiválasztásában. A legtöbb egyedi felhasználó Pest, Győr-Moson-Sopron és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyét böngészte.

Április utolsó napjaiban a MÁV és a Volánbusz további jegyértékesítési helyein is elstartol az új, kedvező árú bérletkonstrukció értékesítése. Az értékesítési helyek pénztárak, automaták szerint szűrhetők a honlapon.

A MÁV–Volán-csoport arra biztatja utasait, hogy böngésszék az orszagberlet.hu weboldalt, ezáltal a MÁV appban, a pénztáraknál, automatáknál is egyszerűbbé, gyorsabbá válik számukra a bérletvásárlás.

További információk a MÁV appról, operációs rendszerek szerinti letöltési lehetőségekről:

MÁV applikáció – a mindent tudó vasúti utazástervező!

* Az Országbérlet/vármegyebérlet menü eléréséhez az applikáció frissítése szükséges. Amennyiben nem indul el automatikusan, akkor a Google play áruházban, illetve az App Store-ban az alkalmazásra rákeresve frissíthető.

A vásárláshoz (áprilisban kezdeményezett bérletváltáskor) az érvényesség kezdődátumát 2023. május 1-jére vagy azt követő, a vásárló számára megfelelő napra szükséges átállítani.

Korábbi közlemények a témában:

Korszakalkotó változás a közösségi közlekedésben - Jön az új vármegyebérlet és az országbérlet

Fontos részletek a vármegye- és az országbérletekkel kapcsolatban

Tájékoztató weboldal a vármegye- és országbérlet előnyeiről

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 22. 09:50, szombat | Sport

A győzelem tarthatja életben a magyarok nyolcaddöntős álmait

Csakis győzelemmel őrizheti meg a továbbjutás reményét a magyar labdarúgó-válogatott, amely vasárnap a skót csapattal találkozik az Európa-bajnokság A csoportjának utolsó fordulójában.

2024. Június 22. 09:48, szombat | Sport

Ukrán fordítás és győzelem a szlovákok ellen

Az ukrán válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a szlovákokat a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának második fordulójában, pénteken.

2024. Június 22. 09:47, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

A német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja