Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Április 07. 08:59, péntek | Helyi
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

MÁR AZ ELSŐ FÉLIDŐBEN ELDŐLT

MÁR AZ ELSŐ FÉLIDŐBEN ELDŐLT

Nem volt túl sok mozgástere a Kosársulinak Veszprémben a felsőházi rájátszásért folytatott párharc első ütközetében.

Körtélyesiék már az első félidőben nyilvánvalóvá tették, hogy az első osztályba jutásra hajtanak. Ennek megfelelően játszottak, és győztek rendkívül magabiztosan Vas Péterék ellen. A két győzelemig tartó párhaarc második mérkőzését április 15-én szombaton rendezik Hódmezővásárhelyen.

Az A csoportért küzdő hazaiak nagy kedvvel kezdték a találkozót: 2 perc alatt 10-0 ra mentek el, a pontokon a kezdőcsapat testvériesen osztozott meg. A helyzetet az sem könnyítette meg, hogy Genal nem volt ott társaival az a királynék városában, társai ennek ellenére kezdtek ébredezni a szokatlan időpontban rendezett találkozón. Szabó és Béres kosara után 19-15-nél már lőtávolban voltak. Kálló és a sokszoros válogatott Körtélyesi viszont gyorsan helyre tette a dolgokat, 9 pont előnyük lett a kisszünetre.

Lassan indultak be a gárdák, de ismét a Veszprémnek indult jobban a negyed: pikk-pakk 30-17-et mutatott az eredményjelző. A Vásárhelynél szinte csak Szabó és Vas tudott betalálni, a másik oldalon viszont Körtélyesi mellett Kálló és Kámán és Nebojsa Pavlovic is be-betalált. Utóbbi egyre jobban belelendült, és mivel társai sem voltak restek bekapcsolódni a pontgyártásra, a félidőre igyekeztek eldönteni a mérkőzés sorsát, 18 pontra távolodtak a kék-sárgáktól.

A bajnokesélyes folytatta a szárnyalását, és 6 perc alatt 20-5-ös rohanást produkálva több mint 30 ponttal húztek el. Vargáék csak kapkodták a fejüket, de túl sok ellenálást nem tudtak kifejteni. 70-40-nél érződött, hogy innen már nehéz lenne bármit is tenni, így a dunántúliak szurkolói hátra dőlhettek, és feljegyezhették csapatuk újabb győzelmét. Ezt érezhette Mérész Csaba edző is, aki szinte csak a cseréket játszatta a játékrészből hátralévő időben.
Az utolsó 10 percre már nem maradt túl sok érdekesség, és kevesebb pont is esett, mint korábban. Talán csak egy kérdés maradt: megdobja-e a Veszprém a 100 pontot? A válasz igen volt, ráadásul úgy teljesítették a határt, hogy többnyire a cserejátékosaik voltak a pályán. A meccs végül végeredménnyel zárult. Jövő szombaton 18 órakor a Hódtói Sportcsarnokban feszülnek egymásnak a csapatok a négy közé jutásért folyó, két győzelemig tartó párharcban.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - Vásárhelyi Kosársuli 102-66 (26-17, 24-15, 33-19, 21-15)
NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés, rájátszás az 1-8. helyért.
Vezette: Gyuris P., Goda L. És Bagi B.
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 100 néző.

Veszprém: PAVLOVIC 28/3, Kámán 11, Simon 11, Kálló 9/3, KÖRTÉLYESI 20/12.
Csere: Helmeczi 4, Hegedűs 10, Jilling 6, Szűcs 3/3, Májer -.
Edző: Mérész Csaba

Kosársuli: Szabó 22/3, Béres 3, Rostás I. -, Vas 16/12, Varga 4.
Csere: Kelemen 7/3, Pavlovic 4, Kis Molnár 3/3, Molnár 7, Rostás G.-.
Edző: Utasi Gábor

Utasi Gábor: "Nem véletlenü nyerte meg a Veszprém a nyugati csoportot, ezt most a saját bőrünkön tapasztalhattuk. Az első pillanattól kihasználták a magasságfölényüket a palánk alatt. A lepattanózásban is nagyon kikaptunk. Most egy hetünk van, hogy összekapjuk magunkat, és kiharcoljuk a harmadik meccset."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni