Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Május 31. 19:48, hétfő | Helyi
Forrás: MÁVINFORM

Május 31-tól már nem kell pótlóbusszal utazni az észak-balatoni vonalon

Május 31-tól már nem kell pótlóbusszal utazni az észak-balatoni vonalon

A Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon utazóknak május 31-től már nem kell pótlóbuszokra átszállniuk, hétfőtől újraindul a vonatközlekedés Székesfehérvár és Balatonfüred között.

Ismét közvetlen vonatok közlekednek Budapesttől Tapolcáig. A nyári menetrend kezdetéig az északi partra a korábbi évekből jól ismert járatokkal lehet utazni. A Kék Hullám sebesvonatok kétóránként közlekednek Budapest-Déli és Tapolca között, a Katica sebesvonatok hétvégén kétóránként közlekednek a Déli pályaudvar és Balatonfüred között, hétköznap naponta két pár vonat közlekedik. Pénteken és hétvégén Tekergő gyorsvonatok is közlekednek a Déli és Tapolca között.

A felsővezeték bekapcsolásáig a villanymozdonyokat Székesfehérváron cserélik dízelre, ezen műveletet a nyári menetrend bevezetésétől (június 19-től) már Balatonfüreden végzik el. Így akkortól mintegy 10 perccel rövidül majd a menetidő, és a dízelmozdony helyett csendesebb, környezetbarátabb villamosvontatással, valamint FLIRT motorvonatokkal lehet eljutni a Balaton északi fővárosába. A villamosítás eredményeképpen sűrűbb és gyorsabb eljutást kínál a vasútvállalat június 19-től.

Az észak-balatoni vonal egy szakaszán, Szabadbattyán és Balatonfüred között a vasútvillamosítás utómunkáit végzik el. Emiatt június 7-én és 8-án éjszakánként egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Székesfehérvár és Balatonfüred között pótlóbusszal kell utazni a Székesfehérvárról 3:40-kor Tapolcára és a Balatonfüredre 23 órakor induló vonat helyett. Ugyancsak pótlóbusz viszi az utasokat a Balatonfüredről Székesfehérvárra 3:13-kor, 20:45-kor és 21:43-kor induló vonat helyett.

A részletes menetrend itt található: https://bit.ly/3yEQ8RL

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.