Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Május 12. 11:19, péntek | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

Május 13-án és 14-én gőzmozdony matiné a Vasúttörténeti Parkban

Május 13-án és 14-én gőzmozdony matiné a Vasúttörténeti Parkban

Igazi füstölgő, pöfögő gőzmozdonyokkal találkozhatnak a látogatók ezen a hétvégén

Az idei Gőzmozdony Matiné május 13-án és 14-én kerül megrendezésre a Vasúttörténeti Parkban.

Az egész hétvégés programsorozat színes lehetőségeket kínál a gőzösök megtekintése mellett azok megismerésére és kipróbálására is. A „B” fordítókorongon parádés gőzmozdony kiállítás várható!

A két nap folyamán 11:00 és 14:00 órakor a kiállított járművek látványos bemutató keretében vonulnak fel a fordítókorongra: köztük a 100 éves jubileumát ünneplő 442-es gőzmozdony, amelyet a mozdonyvezetők „Nagypulyka” néven becéznek. Hogy miért? A korongon körbe fordulva a sok érdekesség között ezt is megtudhatjuk ezen a hétvégén. A bemutató előtt és után lehetőség lesz a nagy gőzmozdonyokon utazni is, melyet feltétlenül érdemes kipróbálni, hiszen nem mindennapi élményként szolgál ezeket a tekintélyes méretű járműveket működés közben közelről is megnézni.

Az érdeklődők számára a Vasúttörténeti Park interaktív programjai is igénybe vehetők mind a két napon. Lehetőség lesz utazni nagy gőzmozdonyon, sínautóban, kerti vasúton, továbbá ki lehet próbálni a hajtányozást és a fordítókorongozást is!

Jegyárak, megközelíthetőség és nyitva tartás: www.vasuttortenetipark.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.