Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Május 16. 14:07, hétfő | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Majdnem száz belgrádi iskolában volt bombariadó

Majdnem száz belgrádi iskolában volt bombariadó

Majdnem száz belgrádi általános- és középiskolában volt bombariadó hétfő reggel - közölte a szerbiai oktatási minisztérium.

A tárca tájékoztatása szerint az iskolák időben értesítették a szülőket, hogy ne küldjék iskolába gyerekeiket, így ezekben az intézményekben hétfőn vagy nem volt tanítás, vagy csak késő délelőtt kezdődött el az oktatás.

Az oktatási minisztérium később azt is tudatta, hogy a rendőrségi ellenőrzések elvégzése után kiderült, hamis bejelentésekről volt szó.

Április végén hasonló bombariadó volt több mint húsz belgrádi középiskolában. A rendőrség akkor is megállapította, hogy hamis riasztásról volt szó.

Hétfőn a dél-szerbiai Nis repülőterén is bombariadó volt. Ott még tart a vizsgálat, a repülőteret kiürítették, a járatokat elhalasztották.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.