Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Április 04. 17:52, péntek | Belföld
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Magas rangú MÁV kitüntetés Kobayashi Ken-Ichirónak

Magas rangú MÁV kitüntetés Kobayashi Ken-Ichirónak

Negyven éve, 1974-ben a MÁV Szimfonikus Zenekart vezényelve nyerte meg Kobayashi Ken-Ichiro a Magyar Televízió I. Nemzetközi Karmesterversenyét, amit azóta számtalan itthoni és külföldi közös fellépés követett.

A zenekar életében meghatározó szerepe van a karmesterrel való kiváló kapcsolatnak. A Magyar Államvasutak Zrt. a karmester munkája előtt tisztelegve a magas rangú Vasútért kitüntetést adományozta Kobayashi Ken-Ichirónak, az elismerést Dávid Ilona elnök-vezérigazgató adta át tegnap a Zeneakadémián.

2014 tavaszán nagyszabású koncertsorozattal ünnepelte Kobayashi Ken-Ichiro 1974-es, az MTV I. Nemzetközi Karmesterversenyén aratott győzelmének 40. évfordulóját. Nem több mint három hét alatt hét koncertet adott hazánkban a dirigens a legnevesebb magyar komolyzenei együttesek részvételével. A sorozat gálakoncertjén, tegnap este a MÁV Szimfonikus Zenekart vezényelte, a Zeneakadémián.

A MÁV Szimfonikus Zenekarral való 40 éves aktív kapcsolat nagyon sokat jelent a zenekar számára, a közös munka jegyében a Magyar Államvasutak Zrt. a magas rangú Vasútért kitüntetéssel tiszteleg a mester munkássága előtt. A díjat Dávid Ilona elnök-vezérigazgató adta át a tegnapi koncerten.
Dávid Ilona a kitüntetés átadásakor hangsúlyozta: „Ezen elismeréssel nagyrabecsülésünket fejezzük ki a vasútügy szolgálatában, érdekeinek előmozdításában kifejtett tevékenységéért. A MÁV nevében köszönöm az eddigi együttműködést – és remélem, hogy számos újabb közös sikerben lesz részünk!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk