Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2016. Május 07. 11:19, szombat | Helyi sport
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

Magabiztosan győzött a Vásárhely

Magabiztosan győzött a Vásárhely

Elérte célját a Vásárhelyi Kosársuli, és magabiztos előnyt szerzett a Honvéd elleni visszavágóra a az NBI B csoportos bajnokság 9-16. helyért zajló rájátszásban.

A kék-sárgák már az első félidőben eldöntötték a találkozó sorsát. A visszavágót szerda este rendezik a fővárosban.

A hazaiak már az összecsapás elején nyilvánvalóvá akarták tenni, hogy a következő körben mindenképpen a 13. helyért akarnak játszani. Ez az eredményben a negyed második felében kezdett meglátszani. Wirth és Varga Zalán kosaraival húztak el. Emellett a védekezéssel sem volt gond, alig engedélyeztek pontot Puskás Artúr fiainak. (26-9)

A következő periódus elején sokáig felváltva estek a kosarak. Majd Pavlovicnak, és az egész meccsen 25 pontig jutó Cziberének köszönhetően tovább nőtt az előny. A nagyszünetig nem tudtak újítani Stefánék, így a gárdák 50-24-nél vonultak pihenőre.
A harmadik játékrészben viszont fejtörést okozott a Honvéd a Vásárhelynek. Szollár, Bonilla és Kerpel-Fronius volt ekkor elemében. A másik oldalon pedig a 19 pontot összeszorgoskodó Varga Dániel, Wirth és Kelemen húzta társait, ennek köszönhetően megnyugtató előnye maradt a Kosársulinak az utolsó 10 percre. (65-47)

Ám a budapestiek igencsak ráijesztettek dr. Elek András legénységére. A zárófelvonás első perceiben minden az addig megszokottak szerint zajlott, 71-51-nél mintha felriadtak volna álmukból a piros mezesek, és rövid idő alatt 72-62-re zárkóztak fel. Találkozó két vásárhelyi hősével, Varga Dániellel és Czibere Zoltánnal azonban nem tudtak mit kezdeni. Ők ketten szerezték a Hódmezővásárhely utolsó 13 pontját. Szollárék nem tudták tartani magukat, még egy technikaiba is belefutották, így a szerdai visszavágó előtt Mócsaiék örülhettek.

Vásárhelyi Kosársuli SE – Budapesti Honvéd 85-66 (26-9, 24-15, 15-23, 20-19)
NBI B csoport, rájátszás a 9-16. helyért.
Vezette: Menyhárt F., Borgula Gy. és Földi L.
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 150 néző.
Kosársuli: Kelemen 6, CZIBERE 25/18, Vas 5, Pavlovic 9/3, VARGA D. 19,
csere: Varga Z. 5, Nagy Cs. -, Wirth 10, MÓCSAI 6.

Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

dr. Elek András: „Nagyon örülök, hogy ilyen jelentős előnnyel tudtuk legyőzni a kiváló Budapesti Honvédot. Az első félidőben remekül védekeztünk, ráadásul sok pontot is szereztünk. Sajnos a második játékrészben volt kétszer is 5-5 perc, amikor nagyot betliztünk. A végén viszont hatalmasat küzdöttünk, és sikerült nyertünk. Nagy örömömre Czibere szárnyalt, de Varga Dani is szenzációsan játszott. Kár, hogy alig volt néző…”

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 21. 08:46, hétfő | Belföld

Meghosszabbított határidővel pályázhatnak kerékpárosbarát munkaadók és önkormányzatok

Meghosszabbított határidőig, november 7-én 12 óráig várja a jelentkezéseket az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Kerékpárosbarát település és Kerékpárosbarát munkahely pályázatokra,

2019. Október 21. 07:14, hétfő | Külföld

A németek többsége elégedetlen a kormány teljesítményével

Elégedetlen a lakosság többsége Németországban a kormány munkájával - mutatta ki egy vasárnap ismertetett felmérés, amely abból az alkalomból készült, hogy hivatali ideje feléhez érkezett Angela Merkel negyedik kormánya.

2019. Október 21. 07:11, hétfő | Belföld

Melegrekordok dőltek meg vasárnap

Melegrekordok dőltek meg vasárnap, mintegy 10 fokkal volt melegebb az ilyenkor szokásosnál - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a Facebook-oldalán.

2019. Október 21. 07:09, hétfő | Külföld

Kedden tartják Naruhito császár koronázási ceremóniáját Japánban

Október 22-en tartják az új japán császár, Naruhito koronázási ceremóniáját, aki az 1989 és 2019 között uralkodó Akihito császár legidősebb fia