Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Június 10. 09:30, szombat | Belföld
Forrás: mti

Ma rendezik meg először a Műtárgyak Éjszakáját

Ma rendezik meg először a Műtárgyak Éjszakáját

Első alkalommal rendezik meg szombaton a Műtárgyak Éjszakáját Budapesten. Délutántól késő estig árverésekkel, beszélgetésekkel, kiállításokkal, előadásokkal és koncertekkel várják a közönséget.

A programsorozat célja, hogy közelebbről mutassa be a közönségnek a műtárgyak és műtárgypiac sokszor zártnak tűnő világát - írta közleményében a programot szervező műtárgy.com.

A régi bútorok, bútorstílusok iránt érdeklődőknek a BÁV mini bútorbecsüs óráit ajánlják, ahol Pauló Tamás, a BÁV Akadémia tanára, a Szent István Antikvitásában mutatja be hogyan lehet megállapítani egy-egy darab korát, készítésének helyét és idejét, stílusát.

Délután Élő MúzeumCafé-beszélgetésre kerül sor a BÁV Apszistermében Mi a műtárgy címmel, ahol három szakember beszél arról, hogy mi is valójában a műtárgy, mi dolga van egy-egy műtárggyal a művésznek, gyűjtőnek, műkereskedőnek, múzeumnak.

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület támogatásával megvalósuló program keretében a Magyar Képzőművészeti Egyetem restaurátor tanszékének műtárgyvizsgálati laborjában lehet közelről megismerkedni a hamisítványok leleplezését szolgáló természettudományos vizsgálati módszerekkel, a Nagyházi Galériában pedig előadást rendeznek a hamisítványok típusairól, felismerésük legfontosabb módszereiről és eszközeiről.

A Magma Galériában Meseaukcióra várják a vendégeket, ahol a jótékonysági árverésen gyerekkönyv-illusztrációkra lehet licitálni. A bevételből a Tűzoltó utcai Gyermekklinika Őrzők Alapítványát támogatják. Az aukción többek közt Agócs Írisz, Bartos Erika, Sajdik Ferenc, munkáira lehet licitálni.

Az Műtárgyak Éjszakájának másik árverésére a Darabanth Aukciósházban kerül sor, ahol 100 tétel, köztük bélyegek, régi városképes lapok, numizmatikák, porcelánok, grafikák, és egyéb apróságokra lehet licitálni. Fel lehet keresni a Darabanth Aukciósház értékbecslését is, amelynek munkatársai most díjmentesen állapítják meg régi pénzek, bélyegek, könyvek, fotók, kitüntetések és régiségek értékét.

Ugyanitt kerül majd sor a magyar pénzrendszerekről, pénzritkaságokról és hamisításokról szóló előadásra is, illetve a bélyegek iránt érdeklődőket a bélyeg vízjel és fogazat vizsgálati bemutatóval egybekötött workshopra várják.

A Resident Art ingyenes sétákat indít a Falk Miksa utcában, Lipótváros legjelentősebb klasszikus kép-, és műkereskedéseiben, de az este során számos helyszínen tartanak ékszer, ruha és lakberendezési bemutatókat is.

A kortárs művészet kedvelőit a Kubik Coworking Irodába várják, ahol a műtárgy.com Mutasd magad! fiatal képzőművészeknek szóló pályázata nyerteseinek kiállítása tekinthető meg.

A Godot Galéria a hatvanéves ÉS irodalmi és politikai hetilap tiszteletére rendez csoportos kiállítást, az Ágens Művészeti Galériában pedig a fotográfia iránt érdeklődő közönséget várják, akik fa fényképezőgépekkel, régi objektívekkel, archaikus eljárásokkal ismerkedhetnek meg, és licitálhatnak az aktuális fotóárverés tételeire.

Fotó:mutargy.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során