Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. December 06. 13:41, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ma állítják fel Magyarország Karácsonyfáját

Ma állítják fel Magyarország Karácsonyfáját

December 6-án, vagyis ma állítják fel a budapesti Kossuth téren Magyarország Karácsonyfáját.

A 18 méter magas, több mint 3 tonnás lucfenyő a tavalyi évhez hasonlóan most is a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Erdőhorváti községből érkezik. A díszeket december 7-én és 8-án helyezik el 4 ipari alpinista és egy 6 fős díszítőcsapat segítségével.

A fenyőfát Takács Gábor, az alig hatszáz lelkes község polgármestere ajánlotta fel. A 18 méteres, több mint 3 tonnás lucfenyő évekig volt a falu karácsonyfája, ám méretei miatt már nem tudják feldíszíteni. A fa kivágásában mintegy 10-15 ember segédkezett, utána speciális szállítóautóra rakták. A lucfenyőt a tűzoltóság szakemberei, valamint ipari alpinisták segítségével állítják fel december 6-án 16 órakor a budapesti Kossuth téren, ahol január 6-ig, vagyis Vízkereszt napjáig fog állni.

Magyarország Karácsonyfáját idén 500 darab karácsonyfadísz fogja ékesíteni, amelyből 200 darabot kézzel festettek. A csillagot ábrázoló csúcsdísz 1 méter magas. A fődísz egy 80 centiméter magas, kézzel festett, mézeskalács hatású díszítésű magyar államcímer. A karácsonyfára 240 méter hosszúságú fényfüzér és 300 méter hosszú arany boa fog felkerülni. A díszeket öt napon keresztül egy hatfős csapat készítette. Vízkereszt után a fát feldarabolják és darabjait rászoruló családoknak adják tüzelőként.


OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára