Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 12. 13:29, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Lezárult a Dél-dunántúli régió idei legnagyobb értékű mellékút-felújítása

Lezárult a Dél-dunántúli régió idei legnagyobb értékű mellékút-felújítása

A Dél-dunántúli régió legnagyobb értékű mellékút-felújítása fejeződött be a Somogy megyei Kaposfő-Lábod összekötő út 15,2 kilométeres szakaszának átadásával - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel hétfőn.

Az európai színvonalúvá vált út felújítására kétmilliárd forintot meghaladó forrást használt fel a közútkezelő mint projektgazda - írta az úthálózatot üzemeltető társaság, amelynek számításai szerint ez közvetlenül közel ötezer ember életébe hoz érzékelhető, pozitív változást.
A közlemény szerint a 6616 jelű Kaposfő-Lábod összekötőút 15,2 kilométeres szakaszán felújították, részben kicserélték az útburkolatot és a padkát, felújították a buszmegállóhelyeket, valamint a vízelvezető rendszert és a mellékúton található egyik hidat, továbbá megtisztították az árkokat és kicserélték a sérült, illetve nehezen látható jelzőtáblákat is.
A beruházás az Európai Unió és a magyar állam mintegy 2,073 milliárd forintos támogatásából valósult meg az Új Széchenyi Terv Dél-dunántúli Operatív Programja keretében.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Dél-dunántúli régióban 2013 végéig összesen 21,4 milliárd forint elnyert támogatásból mintegy 98 kilométernyi utat újít fel - áll a közleményben, mely szerint az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében az idén országosan több mint 660 kilométernyi, régóta felújításra váró alsóbbrendű mellékút újul meg több mint 87 milliárd forintnyi európai uniós forrásból az Európai Unió és a magyar kormány támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.