Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. December 03. 13:08, péntek | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Letartóztattak egy férfit egy 22 évvel ezelőtti gyilkosság miatt

Letartóztattak egy férfit egy 22 évvel ezelőtti gyilkosság miatt

Letartóztatott a Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtökön egy férfit, akit egy 22 évvel ezelőtti, előre kitervelt, több ember sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítanak

- közölte a Fővárosi Törvényszék az MTI-vel. A döntés nem végleges. A közlemény szerint a gyanúsított megbízás alapján 1999. február 2-án több lövéssel megölt két férfit egy XV. kerületi vendéglőben, menekülés közben pedig egy embernek maradandó fogyatékossággal járó sérülést okozott.

A terhelt külföldön élő külföldi állampolgár, akinek bár vagyoni-jövedelmi viszonyai tisztázottak, Magyarországon állandó, bejelentett lakó- és munkahellyel, rendszeres legális jövedelemmel nem rendelkezik. Külföldön a jelenlegihez hasonló bűncselekmény miatt büntetőeljárás van ellene folyamatban. A terhére rótt bűncselekmény tárgyi súlya kiemelkedő, bizonyítottság esetén akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható érte - írták.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt a gyanúsított letartóztatását indítványozta. A bíróság pedig egy hónapra, január 2-ig elrendelte a férfi letartóztatását.

A bíróság a döntését azzal indokolta, hogy minderre és a konspiratív elkövetési módra figyelemmel a szökés, elrejtőzés veszélye reális, és megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén az eljárásban részt vevő vagy más embereket megfélemlítene, jogellenesen befolyásolna - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.

2024. Április 08. 11:31, hétfő | Kék hírek

Három hónap alatt 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a Pest vármegyei rendőrség

Az év első három hónapjában 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a rendőrség Pest vármegyében.