Városlista
2021. május 7, péntek - Gizella

Hírek

2021. Március 10. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Letartóztatásba került a kislángi kettős emberölés gyanúsítottja

Letartóztatásba került a kislángi kettős emberölés gyanúsítottja

Jogerősen elrendelte a kislángi kettős emberöléssel gyanúsított férfi letartóztatását, és - az előzetes pszichiáter-szakértői vélemények alapján - az elmeállapota megfigyelését is a Székesfehérvári Járásbíróság

- tájékoztatta a Székesfehérvári Törvényszék kedden az MTI-t. A közlemény szerint nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetettet emberölés bűntette miatt folyik eljárás a férfi ellen.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kedd reggel azt közölte, hogy a 26 éves gyanúsított részletes beismerő vallomást tett.

A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi vasárnap hajnalban Kislángon bemászott egy Szabadság utcai ingatlan udvarára, és a füstölőből húst vett el. A házban élő 81 éves nyugdíjas férfi és 73 éves élettársa azonban észrevette őt, és próbálta megakadályozni, hogy elmeneküljön a lopott áruval. A fiatal férfi ezért késsel többször megszúrta az idős embereket, akik súlyos sérüléseikbe a helyszínen belehaltak.

Az elkövető a holttesteket az udvaron lévő vízóraaknába rejtette, és faágakkal letakarta, majd elmenekült a helyszínről.

Vasárnap reggel egy férfi értesítette a rendőrséget, hogy nem találta otthon ismerősét, de az udvarán vérnyomokat látott. A rendőrök ezután rövid időn belül azonosították és elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 07. 18:11, péntek | Belföld

A rektorok dönthetnek a félév befejezésének módjáról az egyetemeken

Hétfőtől az óvintézkedések maradéktalan betartása mellett visszatérhetnek a hallgatók a felsőoktatási intézményekbe, amelyek akár személyes jelenlétet igénylő vizsgákat is szervezhetnek.

2021. Május 07. 15:09, péntek | Belföld

Extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon

Fokozódó, extrém szélsebességű viharokat és ezzel együtt növekvő viharkárokat hoz a klímaváltozás Magyarországon

2021. Május 07. 13:51, péntek | Belföld

Csempészcigivel tömött autóval okozott ittasan balesetet a menekülő autós

Ötezer doboz csempészett cigarettát találtak egy, a rendőrök elől menekülő ukrán-magyar állampolgárságú férfi autójában Tunyogmatolcs és Győrtelek között - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken

2021. Május 07. 12:47, péntek | Belföld

Újabb lépéseket tehetünk a régi életünk felé

A kedvező járványügyi adatoknak és a kórházban ápoltak csökkenő számának köszönhetően újabb intézkedések következhetnek, amelyekkel vissza lehet térni a régi életünk felé