Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Január 12. 11:36, péntek | Helyi
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

Lesz-e sorozatban két győzelem?

Lesz-e sorozatban két győzelem?

A címben rejlő kérdés már csak azért is fontos, mert a Vásárhelyi Kosársuli diadala esetén olyat tenne, amit ebben a szezonban még nem: kétszer hagyhatná el egymás után győzelemmel a pályát.

Ehhez azonban most szombaton 18:30-kor alaposan fel kell gyűrnie az ingujjat a kék-sárgáknak, hiszen a 6-6-os mutatóval büszkélkedő TF Budapest érkezik a Hódtói Sportcsarnokba.

A szerdai, MTK ellen megnyert derbi előtt körszakállal előrukkoló Utasi Gábor edző szerint sem lesz éppen sétagalopp a mérkőzés. A szakember úgy véli, hogy az általában csak 6 emberrel játszó ellenlábasaik sikere a kemény védekezésükben rejlik, amelyet nem lesz könnyű feltörniük. A jó védőrendszer felépítésében a Hódmezővásárhelyen is jól csengő nevű Merim Mehmedovics edzőnek kulcsszerepe van. Bizakodásra adhat okot viszont, hogy most kedden, a Nagykőrös 104 pontot süllyesztett el a Tehetséges Fiatalok BP gyűrűjében. Az óriási, 39-es méretű zakót ráadásul úgy húzták rájuk a Pest megyeiek, hogy a bajnoki pontlistán 3. Beákot 11 egységen tudták tartani.

Ez a botlás azonban valószínűleg csak egyszeri alkalom volt, és Vas Péteréknek alaposan meg kell izzadniuk a sikerért. Bizakodásra adhat okot, hogy a hétközi fordulón jól mozgott együtt a gárda, ráadásul olyat tettek, amit eddig még ebben az idényben nem sikerült: 72 ponton tartották ellenfelüket. Ráadásul Varga, Molnár és Gajic mellett jókor eszmélt Vas is, és ha hozzájuk a bajnokság egyik legjobb játékszervezője Szabó is felzárkózik, akkor zsínórban másodszor örülhetnének a Csongrád megyeiek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek