Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Február 01. 14:21, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Lejártak a tavalyi autópálya-matricák, jönnek a büntetések

Lejártak a tavalyi autópálya-matricák, jönnek a büntetések

Pénteken éjfélkor lejártak a tavalyi autópálya-matricák, nulla órától már csak a 2020-as úthasználati jogosultságokkal lehet a díjköteles utakon közlekedni, ellenkező esetben pótdíjat kell az autósnak fizetnie.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) múlt heti tájékoztatása szerint 2,5 millió éves matrica járt le pénteken.

Előzetes vásárlás híján a jogosultságokat a díjköteles úthálózatra hajtva egy órán belül még meg lehet váltani szankciók nélkül. A jogosulatlan úthasználók viszont a gépjármű kategóriájának megfelelő pótdíjat fizetnek. Személygépkocsik esetén a büntetés 14 875 forint, 60 napon túli fizetésnél 59 500 forint. Pótdíjkülönbözetet kell leróni, ha a gépjárműre a szükségesnél alacsonyabb díjkategóriás jogosultságot váltott valaki. A személygépkocsik pótdíjkülönbözete 7500 forint, 60 napon túl 30 ezer forint.

A megyei és országos jogosultságokat személyesen és digitális felületeken is meg lehet váltani. Áruk nem változott, az állami útdíjszolgáltató online felületén (ematrica.nemzetiutdij.hu) vásárolva kényelmi díjat sem kell fizetni.

Az idei jogosultságok 2021. január 31-ig érvényesek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.