Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2012. Június 23. 08:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Lebegő luxussziget 3,6 millió euróért

Lebegő luxussziget 3,6 millió euróért

Hat hálószobás luxussziget prototípusának gyártásába kezdett egy osztrák cég: a sziget a vízen lebeg.

Szélessége 20 méter, hossza 37, és mivel több szintes, hasznos lakóterülete ezer négyzetméter. Megálmodói szerint a lehető legkényelmesebb yachtnál is kényelmesebb lesz lakóinak.
Kis étterme, bárja, jacuzzija, napozóterasza is lesz, és ha halban kihalt vizekre téved, a pihenés akkor se lesz haltalan, mivel saját akváriummal látják el. A luxussziget teljesen környezetbarát: áramellátását zajtalan szélturbinák és napelemek biztosítják.
A prototípus várhatóan a jövő év végére készül el. Az árkalkuláció szerint 3,6 millió euróba kerül majd egy luxusszigetből a legpuritánabb modell - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.