Városlista
2019. június 27, csütörtök - László

Hírek

2018. December 18. 18:00, kedd | PR

Látványkandalló a meleg és otthonos enteriőrben

Látványkandalló a meleg és otthonos enteriőrben

Ahogy beköszönt az igazi, csípős hideg, úgy vágyunk egyre inkább arra, hogy minél több időt tölthessünk el az otthonunkban. Ahol megpihenhetünk a melegben, és békében hangolódhatunk rá az ünnepekre.

A meleget, azaz a kellemes hőfokot a termosztát beállításával viszonylag egyszerű megoldani, a klasszikus meghitt hangulat érdekében azonban egy picit többet kell tennünk. Használhatunk hangulatvilágítást, gyertyát gyújthatunk, elkezdhetjük feldíszíteni az otthonunkat a karácsonyi dekorációval. Ám amivel igazán sokat tehetünk azért, hogy a szószerinti és átvitt értelmű meleget megteremtsük, az az elektromos látványkandalló.

Miért és mire jó a látványkandalló?

A kandalló régen is központi szerepet töltött be egy család életében. Nemcsak romantikus idill, ahogy a tűz körül ülnek kicsik és nagyok, hiszen ontotta magából a meleget, jól esett ott lenni, és egyúttal az együttlét alkalmat adott arra, hogy megbeszélhessék a nap eseményeit a családtagok. Erre az élményre ma is sokan vágynak! Ha a házunk vagy lakásunk olyan, amibe nem lehet (utólag sem) kandallót építeni, akkor nekünk találták ki az elektromos látványkandallót.

Ha praktikusan nézzük, akkor a meglévő fűtési rendszerünket egészíthetjük ki vele, hiszen számos olyan típus létezik, amely melegít, ezért leginkább egy hősugárzóhoz hasonlíthatnánk a működését. Ugyanakkor nem "igazi" kandalló, hiszen nem lobog benne tűz, cserébe nem is kell folyton dobálni rá a fahasábokat, és figyelni arra, hogy ne csapjanak ki a lángok.Hogyan használjuk?

Az elektromos látványkandalló a látványával képes a kandalló érzést megteremteni, füstmentesen. Előnye, hogy egyes típusai valóban melegítenek, így a hőmérsékletet is beállíthatjuk rajta egy távirányító segítségével. Sőt, találhatunk a piacon már olyan darabokat is, amelyek hűteni is tudnak!

Ha megtaláltuk a látványkandalló helyét a nappali középpontjában, működéséhez egy áramforráshoz kell csatlakoztatnunk. Ezután beállíthatjuk, hogy milyen teljesítménnyel fűtsön vagy hűtsön a szobában. A kandalló "látványa" pedig szinte már tökéletesen megegyezik a pattogó lángnyelvekkel és izzó parázzsal az igazi tűzhöz, köszönhetően a 3D technológiának.

Praktikus és olcsó

Egy elektromos látványkandalló már igen jó áron beszerezhető, nem kell végigjárnunk különböző üzleteket, elég, ha a PrimaNet oldalán átnézzük a kínálatot. Már húszezer forint alatt is találunk jó minőségűt, de minél drágább, annál profibb és annál több extra funkcióval bír.

Választhatunk már szabadon álló vagy épp falra szerelhető változatokból is. Ezenfelül rendelkezhetnek szabályozható heti programmal, állítható fényerővel, adaptív bekapcsolással és túlmelegedés elleni védelemmel is.

Emellett érdemes átgondolnunk, hogyan tud minél szervesebb egységet alkotni otthonunk stílusával, hogy azt érezzük, olyan, mintha eleve odatervezték volna, amellett, hogy a helyiségben akaratlanul is a látványkandalló felé irányul majd mindenki tekintete. Egy-két kiegészítő vagy kisebb bútordarab társaságában tökéletesen illeszkedik majd az enteriőrbe.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye

2019. Június 06. 19:04, csütörtök | PR

Fekete és fehér - a strand királynőjévé tesznek

Az utóbbi évek vezető trendje a színek zabolátlan használata. Ám ha a megunhatatlan feketét és fehéret használjuk, egész biztosan magunkra vonjuk a figyelmet.

2019. Június 06. 19:02, csütörtök | PR

Érezd magad főnöknek és válassz ehhez illő forgószéket

Egy nap során számos döntést hozunk meg, kisebbeket és nagyobbakat egyaránt. Vannak olyan témák, amiknek alaposan utánajárunk, mielőtt döntést hoznánk, azonban sokszor még így sem veszünk figyelembe minden szempontot.

2019. Június 05. 09:14, szerda | PR

Innovatív takarítás

Ma már a takarítás sem olyan, mint régen. Jól tudja ezt Magyarország piacvezető takarítással foglalkozó cége a Jánosik és Társai Kft.