Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Július 28. 09:02, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: Varga Anikó-általános referens

Lakossági tájékoztatás

Lakossági tájékoztatás

Tisztelt Hódmezővásárhelyi Polgárok!

Lakossági fogadóórákon felmerült, az utcanév táblák, házszám táblákkal kapcsolatos kérdésekre az alábbi közérdekű tájékoztatást adom:

Az utca és településrész név megállapításának, használatának, nyilvántartásának, valamint az ingatlanok számozásának helyi szabályait az 5/1990. ( 12.18.) Kgy. sz. rendelet tartalmazza.

A rendelet értelmében – az utcaközösség kezdeményezése alapján egyedi , művészi igényű utcanévtábla esetét kivéve- az utcanév táblákat a Polgármesteri Hivatal köteles elkészíteni és gondoskodni azok pótlásáról, szükség esetén annak cseréjéről.

A házszám táblák elkészítéséről, kihelyezéséről szükség szerinti pótlásáról kicseréléséről pedig az ingatlan tulajdonosa, kezelője vagy használója köteles gondoskodni.

Az utcanév táblák felmérését és azokkal kapcsolatos szükséges intézkedések megtételét Polgármesteri Hivatal folyamatba tette.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot is az ingatlanukat érintően esetlegesen szükségessé váló házszám táblával kapcsolatos teendőket elvégzésére.

Dr. Korsós Ágnes címzetes főjegyző

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás