Városlista
2021. szeptember 20, hétfő - Friderika

Hírek

2011. December 13. 07:33, kedd | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Külföldön lopták, Szabolcsban bontották az autókat

Külföldön lopták, Szabolcsban bontották az autókat

Olaszországban, Ausztriában és Németországban lopott, nagy értékű gépkocsikat bontottak szét alkatrészként történő értékesítésre a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rétközberencsen.

Az ügyben három magyar állampolgárt őrizetbe vettek, két ukrán és a lopásban közreműködő társaik felkutatására nyomozás indult.

Hajas Zoltán, a rendőrség nyírségi helyettes szóvivője hétfőn az MTI-vel közölte: eddig hat szétszedett Mercedes Sprinter és Vito típusú gépkocsi értékét tudták meghatározni a szakértők közel 23 millió forint összegben. További 11 jármű értékének megállapítása még tart, az alkatrészek értéke várhatóan meghaladja az 50 millió forintot. A százados tájékoztatása szerint az ügyben a kisvárdai rendőrkapitányság különösen nagy értékre elkövetett orgazdaság gyanújával indított nyomozást.

Az eddigi adatok szerint egy 44 éves, rétközberencsi, munkanélküli férfit még októberben keresett meg két – feltehetőleg – ukrán állampolgár azzal, hogy anyagi ellenszolgáltatásért biztosítson helyet az általuk odavitt kisteherautók elrejtéséhez, és működjön közre szétbontásuknál. A férfi a háza udvarán helyezte el a járműveket, amelyek közül a szétbontásuk ellenére tizenhetet már sikerült beazonosítani.

A nyomozók megállapították azt is, hogy a Mercedesek nagy részét Olaszországban, valamint Ausztriában és Németországban lopták el ismeretlenek. A helyettes szóvivő megemlítette: az ügyben az eljárást, tekintettel a hatásköri és illetékességi szabályokra, a Szabolcs megyei főkapitányság folytatja. A rétközberencsi férfi mellett őrizetbe vettek egy 28 éves székelyi és egy 40 éves kisvárdai férfit is, akik a szétbontott alkatrészek értékesítésében vettek részt.

A külföldi, feltehetőleg ukrán tolvajbanda felkutatására indított nyomozás még tart.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 20. 08:58, hétfő | Kék hírek

Zebrán gázoltak halálra egy nőt Pécsen

Személyautóval elütöttek egy nőt hétfőn hajnalban Pécsett, az áldozat a helyszínen meghalt - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon.

2021. Szeptember 19. 08:52, vasárnap | Kék hírek

Őrizetbe vették a tiszaújvárosi támadókat

A rendőrök rövid idő alatt elfogták azokat a férfiakat, akik Tiszaújvárosban egy verekedést követően több embert megszúrtak, a sértettek közül egy 29 éves férfi az életét veszítette.

2021. Szeptember 18. 16:05, szombat | Kék hírek

Verekedés közben leszúrtak egy férfit Tiszaújvárosban

Összeverekedett két társaság Tiszaújvárosban péntek este, az összetűzésben egy megszúrt férfi meghalt - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon.

2021. Szeptember 18. 08:52, szombat | Kék hírek

Oltatlanoknak állított ki védettségi igazolványt egy háziorvos

Elfogtak a rendőrök egy 71 éves háziorvost, aki a gyanú szerint az elmúlt hónapokban olyan embereket juttatott védettségi igazolványhoz, akik nem kaptak koronavírus elleni védőoltást