Városlista
2021. március 6, szombat - Leonóra

Hírek

2011. December 13. 07:33, kedd | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Külföldön lopták, Szabolcsban bontották az autókat

Külföldön lopták, Szabolcsban bontották az autókat

Olaszországban, Ausztriában és Németországban lopott, nagy értékű gépkocsikat bontottak szét alkatrészként történő értékesítésre a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rétközberencsen.

Az ügyben három magyar állampolgárt őrizetbe vettek, két ukrán és a lopásban közreműködő társaik felkutatására nyomozás indult.

Hajas Zoltán, a rendőrség nyírségi helyettes szóvivője hétfőn az MTI-vel közölte: eddig hat szétszedett Mercedes Sprinter és Vito típusú gépkocsi értékét tudták meghatározni a szakértők közel 23 millió forint összegben. További 11 jármű értékének megállapítása még tart, az alkatrészek értéke várhatóan meghaladja az 50 millió forintot. A százados tájékoztatása szerint az ügyben a kisvárdai rendőrkapitányság különösen nagy értékre elkövetett orgazdaság gyanújával indított nyomozást.

Az eddigi adatok szerint egy 44 éves, rétközberencsi, munkanélküli férfit még októberben keresett meg két – feltehetőleg – ukrán állampolgár azzal, hogy anyagi ellenszolgáltatásért biztosítson helyet az általuk odavitt kisteherautók elrejtéséhez, és működjön közre szétbontásuknál. A férfi a háza udvarán helyezte el a járműveket, amelyek közül a szétbontásuk ellenére tizenhetet már sikerült beazonosítani.

A nyomozók megállapították azt is, hogy a Mercedesek nagy részét Olaszországban, valamint Ausztriában és Németországban lopták el ismeretlenek. A helyettes szóvivő megemlítette: az ügyben az eljárást, tekintettel a hatásköri és illetékességi szabályokra, a Szabolcs megyei főkapitányság folytatja. A rétközberencsi férfi mellett őrizetbe vettek egy 28 éves székelyi és egy 40 éves kisvárdai férfit is, akik a szétbontott alkatrészek értékesítésében vettek részt.

A külföldi, feltehetőleg ukrán tolvajbanda felkutatására indított nyomozás még tart.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 06. 05:00, szombat | Kék hírek

Brazil drogfutárt ítéltek el Budapesten

Öt és fél év fegyházra ítéltek egy brazil drogfutárt, akinek egy kiló kokain volt a gyomrában, amikor elfogták a ferihegyi repülőtéren - tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-t.

2021. Március 05. 17:09, péntek | Kék hírek

Vádat emeltek a mátyusi polgármesteri hivatalban gyújtogató két férfi ellen

Vádat emelt a Nyíregyházi Járási Ügyészség két férfi ellen, aki tavaly júliusban betört a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátyus polgármesteri hivatalába és könyvtárába, majd felgyújtotta az épületeket.

2021. Március 05. 15:00, péntek | Kék hírek

Lopni akart, de fennakadt a kerítésen

Egy biciklit akart ellopni Berettyóújfalun egy férfi. Pechére a kerékpár fennakadt a kerítésen, így üres kézzel menekült a helyszínről. A rendőrök most fejezték be a nyomozást az ügyében.

2021. Március 04. 18:01, csütörtök | Kék hírek

Pénzmosás miatt emeltek vádat két férfi és egy nő ellen

A Nagykátai Járási Ügyészség pénzmosás miatt vádat emelt két férfi és egy nő ellen, aki Csehországban több bankszámlát is nyitott azért, hogy azokra bűncselekmények elkövetéséből származó pénzeket fogadjon.